Sosyal Medya

Dünya

Yunanistan göçmenlere yemek veremiyor

Beş bin sığınmacının yaşadığı yunanistan'ın Sisam adası Belediye Başkanı mültecilere verecek yemeklerinin kalmadığından şikayet etti



BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in verilerine göre Ege adalarına geçen ay 218 binden fazla sığınmacı geldi. Yaklaşık 5 bin dolayında sığınmacının bulunduÄŸu Sisam adasının Belediye BaÅŸkanı Michalis Angelopoulos, "sığınmacı akını karşısında dayanma sınırını çoktan aÅŸtıklarını" söyledi. Sisam Belediye BaÅŸkanı, sığınmacıyı doyuracak yemek bulamadıklarını kaydetti.

Deutsche Welle'de yer alan habere göre Angelopoulos, yaklaşık iki hafta önce Atina'dan sığınmacı yurtlarının inÅŸası, sıhhi tesisler ve kayıt-kabul iÅŸlemleri için 600 bin euro acil para talebinde bulunduÄŸunu, ÅŸimdiye kadar kendisine tek bir centin dahi ödenmediÄŸini açıkladı. Alman yardım kuruluÅŸları adına adada bulunan Martin Horn, yurtdışından saÄŸlanan erzak ve yerel halkın çabalarıyla sığınmacılara yardım saÄŸlandığını açıkladı.

Martin Horn'un verdiÄŸi bilgiye göre, Sisam'da bir eski cezaevi sığınmacı yurdu olarak kullanılıyor. 240 kiÅŸilik yurtta yaklaşık bin 200 kiÅŸi kalıyor. Limandaki geçici kampta 3 bin 500 sığınmacı bulunuyor. Yüzlerce kiÅŸi 12 seyyar tuvalet ve 6 duÅŸ kabinini paylaşıyor. 

Yunanistan'da denizcilik sektöründe günlerden beri devam eden grev durumu daha da zorlaÅŸtırıyor. Grev nedeniyle anakara ile adalar arasında tüm seferler durduruldu. 25 binden fazla sığınmacı feribotların yeniden çalışmasını bekliyor. Midilli'de bekleyenlerin sayısı 15 bini buluyor. Midilli'de hastane morglarında yer kalmayınca, denizde boÄŸulan sığınmacıların cesetleri konteyner soÄŸutucularda tutulmaya baÅŸlandı. 

BaÅŸbakan Aleksis Tsipras bugün sığınmacı krizinden en çok etkilenen adaların belediye baÅŸkanlarıyla bir araya gelecek.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.