Sosyal Medya

Güncel

Çipras göçmen krizinden Türkiye'yi sorumlu tuttu

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Ege Denizi’nde yaşanan mülteci krizinden Türkiye’yi sorumlu tuttu.



Alman Bild gazetesinin Ege Denizi’ndeki mülteci kriziyle ilgili sorularını yanıtlayan Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras, Türkiye’yi sorumlu tuttu. AB kararı olmadan Türkiye ile sınırı açmayı reddeden Çipras, “Türkiye kaçakçılarla mücadele etmek zorunda. Mültecilerin Türkiye’de kalması gerekir. YaÅŸanan dramdan Türkiye sorumlu” dedi.

Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras, Ege Denizi’nde yaÅŸanan mülteci krizinden Türkiye’yi sorumlu tuttu. Çipras, önceki gün ziyaret ettiÄŸi Midilli Adası’nda Alman Bild Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Türkiye’nin kaçakçılarla mücadele etmek zorunda olduÄŸunu belirterek, yaÅŸanan dramdan da Türkiye’nin sorumlu olduÄŸunu iddia etti. 

‘TEL ÖRGÜLER KALACAK’

Türkiye ile Yunanistan arasındaki 12 kilometrelik kara sınıra çekilen tel örgülerin kalacağı mesajını ise Çipras ÅŸu sözlerle verdi: “Kim ki, bizim tel örgülerimizi kaldırmamızı istiyorsa gerçekleri görmezden geliyor veya inkâr ediyor. Orada mayın tarlası var. Ä°nsanlar denizde boÄŸulmak yerine orada can verir.” Bild gazetesinin mülteci sorunuyla ilgili sorularını cevaplandıran Çipras, “Yunan Savunma Bakanlığı, tel örgülerin bulunduÄŸu Türkiye sınırında mayınların kalmadığını söylüyor” hatırlatması üzerine “Türkiye’nin tüm mayınları temizlediÄŸinden biz nasıl emin olabiliriz. Ä°nsanları ölüme gönderemeyiz” cevabını verdi.

‘TEK BAÅžIMA KARAR VEREMEM’

“Resmi bilgilere göre her gün aralarında çocukların bulunduÄŸu insanlar Ege Denizi’nde boÄŸuluyor” hatırlatmasına da Çipras’ın cevabı ÅŸu oldu: “Türkiye sınırı Avrupa BirliÄŸi’nin sınırıdır. Ben tek başıma buna karar veremem.” Gazetenin, “Siz, Türkiye ve Avrupa BirliÄŸi ile bu konuda neden görüÅŸmeler yapmıyorsunuz” sorusuna Çipras, “Bizim pozisyonumuz mültecileri Türkiye’nin alması gerektiÄŸi yönünde. Türkiye’de mülteci kampları kurulmalı. Türkiye kaçakçılarla mücadele etmeli ve onları durdurmalı” yanıtını verdi.

‘2.5 MÄ°LYON Ä°NSAN BEKLÄ°YOR’

Muhabirin “Ama bu gerçekleÅŸmiyor” sözleri üzerine Çipras “Görüyorsunuz. Avrupa BirliÄŸi’ndeki tüm buluÅŸmalarda muhafazakâr hükümetler, bizi sınırların güvenliÄŸini tam olarak saÄŸlamamakla itham ediyor. Onlar, mültecileri bizim Avrupa’ya gönderdiÄŸimizi söylüyor. Åžimdi de bizden telleri kaldırmamızı istiyorlar. Türkiye’de 2.5 milyon insan bekliyor” dedi. “Ä°nsanlar gelecekse tek güvenli yol bu. Neden boÄŸulmaya bırakılıyor” sorusu üzerine Yunan BaÅŸbakan, “Türkiye ile AB kabul ediyorsa... Yunan hükümeti böylesi bir kararı tek başına alamaz. Ayrıca bana göre botların yollanması sona ermeyecektir, yalnızca aldıkları ücret azalacaktır. Bu dramdan Türkiye sorumlu” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.