Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail, Filistinlileri öldürüp organlarını çalıyor

Filistin’in BM Temsilcisi Mansur, BMGK Başkanı’na yazdığı mektupta, İsrail’in öldürdüğü Filistinlilerin cenazelerini “korneaları ve bazı organları çalınmış” halde teslim ettiğini belirtti.



Filistinlileri dünyanın gözü önünde acımasızca öldüren Ä°srail'in bir yandan da organ hırsızlığı yaptığı ortaya çıktı. Filistin'in BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Temsilcisi Riyad Mansur, Ä°srail'in öldürdüÄŸü Filistinlilerin cenazelerini “organları çalınmış” halde teslim ettiÄŸini belirtti.

El-Arabi el-Cedid gazetesinin internet sitesine yer alan habere göre, BM Güvenlik Konseyi kasım ayı baÅŸkanı olan Ä°ngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft'a mektup yazan Mansur, “Ekim ayı boyunca iÅŸgal güçleri tarafından öldürülen Filistinlilerin cenazeleri geri verildiÄŸinde yapılan tıbbi incelemeler, cesetlerin kornealar ve bazı organlar eksik halde teslim edildiÄŸini gösterdi” ifadelerini kullandı.

Filistinli Temsilci, 3 Kasım'da gönderdiÄŸi mektupta, bu sonuçların, daha önceki organ hırsızlığına dair raporları da doÄŸruladığını vurguladı. Ä°srail'in BM Temsilcisi Danny Danon ise, Mansur'un suçlamalarının “açık bir anti-semitizm” olduÄŸunu iddia ederek skandalı Yahudi karşıtlığı söylemiyle örtmeye çalıştı. 

TESLÄ°M EDÄ°LMEYEN CENAZELER

Ä°srail iÅŸgal güçleri, ekim ayında DoÄŸu Kudüs, Batı Åžeria ve Gazze'deki saldırılarında en az 70 Filistinliyi katletmiÅŸ, bunların birçoÄŸunu da “bıçakla saldırı giriÅŸiminde bulundukları” iddiasıyla öldürdüklerini savunmuÅŸtu.

Ä°srail yönetimi, geçtiÄŸimiz ay cenaze törenlerinin gösterilere dönüÅŸmesine engel olmak gerekçesiyle, Filistinlilerin cenazelerini ailelerine teslim etmeyerek askeri mezarlıklara defnetme kararı alırken, Riyad Mansur'un “organ hırsızlığı”na yönelik açıklamaları, öldürdüÄŸü Filistinlilerin cenazelerini uzun süre ailelerine vermeyen Tel Aviv'in gözlerden uzakta ne gibi bir planı olduÄŸuna dair de ipucu veriyor. 

MAFYA GÄ°BÄ° ÇALIÅžIYORLAR

Ä°srail'in organ çalmasına dair geçtiÄŸimiz yıllarda da skandallar yaÅŸanmıştı. Ä°sveçli gazeteci Donald Buastrum, ülkesinde yayımlanan Eftum Biladit gazetesinde çıkan yazısında, başında ABD'li hahamların ve siyasilerin yer aldığı organ mafyası makalesiyle tepkileri ve dikkatleri üzerine çekmiÅŸti. El Cezire televizyonuna konuÅŸan Buastrum, Ä°srailli organ mafyasının öncelikli pazarının ABD olduÄŸunu belirterek, bu örgütün 1948 yılından beri var olduÄŸunu ve yüzlerce Filistinli çocuÄŸun iç organlarının satıldığını ifÅŸa etmiÅŸti.

Ä°ddialarının kaynağı sorulan Ä°sveçli gazeteci, araÅŸtırmaları sırasında, tanıklarla görüÅŸmesinin yanı sıra içleri boÅŸaltılmış gençlerin mezarlarında inceleme yaptığını ifade etmiÅŸti. Buastrum ayrıca, sadece Filistinli çocukların deÄŸil Cezayirli çocukların da kaçırılarak iç organlarının alındığını ve ABD'de satıldığını söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.