Sosyal Medya

Güncel

'Muhatabımız HDP ve PKK değil'

'Çözüm Süreci'nde muhatabımız bu aşamada HDP ve PKK değildir, çünkü muhatap aldığımız HDP maalesef bu süreci istismar etti'



AK Parti Mardin milletvekilleri MiroÄŸlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, Derik Ä°lçe BaÅŸkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. MiroÄŸlu, burada yaptığı konuÅŸmada, terör örgütü PKK ve HDP'nin Çözüm Süreci'ni istismar ettiÄŸini belirtti.

"Nasıl olsa bu ülkede barış olacak diye güvenlik güçlerin ve hükumetin güvenlik politikalarını biraz gevÅŸetmesi maalesef Türk ve Kürt halkına ağır faturalar ödetti. 3 ay içerisinde 350'e yakın vatandaşımızı kaybettik" diyen MiroÄŸlu, bunların içerisinde ÅŸehit asker, polis, korucu, kadınlar, sivil insanlar hatta çocukların da bulunduÄŸunu kaydetti.

MiroÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bu politikalardan çıkabilmemiz için AK Parti'nin yeni demokratikleÅŸme hamleleri, demokratikleÅŸme politikaları hayata geçirmesi zorunludur. Bunu elbette yeni kurulan hükümetimiz bütün ayrıntıları ile düÅŸünecektir. Çözüm Süreci'nde muhatabımız bu aÅŸamada HDP ve PKK deÄŸildir, çünkü muhatap aldığımız HDP maalesef bu süreci istismar etti. Dolayısıyla Çözüm Süreci'nde muhatabımız bütün bölge halkıdır. "

Seçimin ardından CHP ve MHP genel baÅŸkanlarının istifa etmesi gerektiÄŸini de savunan MiroÄŸlu, ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı:

"Beyaz Türkler, Kürt meselesinde hiçbir ÅŸekilde olumlu bir ÅŸey düÅŸünmemiÅŸ, Kürtlerle aynı otobüse binmemiÅŸ, aynı lokantada yemek bile yemek istememiÅŸ insanlar bir de baktık ki herkesten fazla Kürt perver ve HDP sever oldu. Yani HDP'yi sevdiklerinden deÄŸil, HDP'nin taleplerine sıcak baktığından deÄŸil, sırf ErdoÄŸan ve AK Parti hükumetini Sayın DavutoÄŸlu'nun baÅŸbakanlığını düÅŸürmek için HDP'ye oy verdi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.