Sosyal Medya

Güncel

Öcalan: PKK ve HDP'nin politikası çökmüştür

İmralı Cezaevi’nde bulunan Terörist başı Abdullah Öcalan, HDP’nin seçimde uğradığı hezimeti ağır bir dille eleştirdi.



Ä°mralı Cezaevi’nde bulunan Terörist başı Abdullah ÖcalanHDP’nin seçimden oy kaybederek çıkması ve sürecin baÅŸarısızlığa uÄŸramasının nedeniniPKK’nın kendisini dinlememesine ve HDP’nin de PKK ile birlikte yanlış politikalar izlemesine baÄŸlıyor.

POLÄ°TÄ°KALAR ÇÖKTÜ

Alınan bilgilere göre; devlet heyetiyle görüÅŸen Öcalan, HDP’nin 7 Haziran’da aldığı ilave oyların 1 Kasım’da yarı yarıya düÅŸmesinden dolayı hayal kırıklığı yaÅŸadığını belirtirken, “Ben, ‘Silahların gölgesinde barış olmaz’ demiÅŸtim. Silahlar konuÅŸurken, çözümden, barıştan söz edilemeyeceÄŸini söylemiÅŸtim. Dinlemediler, haklı çıktım. PKK ve HDP için özeleÅŸtiri yapma vakti. Politikaları çöktü, baÅŸarısız oldular. En ufak olumsuzlukta silaha sarıldılar, devletle çatıştılar. Kazanımlar heba edildi. Örgüt çok fazla kayıp verdi” dedi.

STRATEJÄ° YANLIÅž

PKK’nın, serhildan baÅŸlatma, halkı ayaklanmaya teÅŸvik etme çaÄŸrısının karşılık bulmadığını ve bu stratejinin de yanlış olduÄŸunu kaydeden Öcalan, “Kürt halkı örgüte destek vermedi. Halkın nabzını tutamadılar, ne istediÄŸini doÄŸru analiz edemediler. Halka yaÅŸam alanı bırakmadılar. AK Parti’nin kucağına ittiler. Türkiye, bölge ve dünya gerçeklerini göremediler” ifadesini kullandı.

HDP BAÅžARISIZ BÄ°R SÄ°YASET Ä°ZLEDÄ°

Birkaç kez yaptığı silahların bırakılması çaÄŸrısına PKK’nın kulak tıkadığını vurgulayan Öcalan, “ÖnderliÄŸe adeta meydan okudular. ‘Silahlı mücadeleye ya da silahları bırakmaya biz karar veririz’ dediler. Süreci doÄŸru okuyamadılar. HDP de siyasette yeni argümanlar geliÅŸtiremedi, yeni politika oluÅŸturamadı. BaÅŸarısız bir siyaset izledi. 7 Haziran’da elde edilen baÅŸarının üzerine yeni bir ÅŸey koyamadı” dedi.

SURÄ°YE POLÄ°TÄ°KASI DA BAÅžARISIZ

Örgütün Suriye politikasının ve kantonlaÅŸma giriÅŸimlerinin baÅŸarısızlıkla sonuçlandığını dile getiren Öcalan, “Amerika’ya payanda oldular. ABD, örgütü kullandı. Ä°çerideki baÅŸarısızlığa Suriye de eklenince sonuç böyle oldu” ifadesini kullandı. Öcalan, süreçte baÅŸka aktörlerin devreye girdiÄŸini, özyönetim giriÅŸimlerinin doÄŸru yönetilemediÄŸini, PKK’nın kendi içinde de farklı görüÅŸlerin çarpıştığını ifade etti. Öcalan’ın kendisinin de bazı konularda özeleÅŸtiri yaptığı öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.