Sosyal Medya

Güncel

2 polisin ölümüne sebebiyet veren hain yakalandı

Ceylanpınar’daki hain saldırıda polislerin evinin anahtarını PKK’lı teröristlere teslim eden YDG-H üyesi Hüseyin Aydın yakalandı.



Çözüm sürecinin askıya alınmasına neden olan, Åžanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde iki polisin evlerinde uyurken ÅŸehit edildiÄŸi olayda, PKK’lı teröristlere evin anahtarını verdiÄŸi belirlenen YDG-H üyesi Hüseyin Aydın yakalandı.

Teröristlerin çevrede keÅŸif yapmalarını saÄŸlayan ve polislerin evinin anahtarlarını ele geçirip kopyalayarak teröristlere teslim eden PKK’nın gençlik kolu YDG-H’lı terörist Hüseyin Aydın’ın Mardin’inKızıltepe ilçesinde geçen salı günü yakalandığı ortaya çıktı. Aydın, “kamu görevlisini öldürmek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ceylanpınar’da polis memurları Okan Acar ile Feyyaz YumuÅŸak, gece evlerine giren teröristler tarafından uyurken enselerine kurÅŸun sıkılarak ÅŸehit edilmiÅŸti.

KAPIDA ZORLAMA YOKTU

Polislerin ÅŸehit edilmesinin ardından evde yapılan araÅŸtırmada kapıda herhangi bir zorlama izine rastlanmamış, teröristlerin eve hava sıcak olduÄŸu için açık bırakılan pencereden girdiÄŸi deÄŸerlendirilmiÅŸti. Çözüm sürecinin askıya alınmasına neden olan eylemlerden biri olan saldırının ilk olarak “Apo’nun Fedaileri” denilen terörist grup tarafından yapıldığı açıklanmıştı. Yapılan soruÅŸturma neticesinde eylem öncesinde Suriye’den Türkiye’ye giren teröristlerin olaydan sonra tekrar Suriye’ye kaçtığı tespit edilmiÅŸti. Polis beÅŸ kiÅŸiyi gözaltına almıştı.

Polisleri ÅŸehit eden teröristlere yardım ve yataklık eden PKK’nın gençlik kolu YDG-H üyesi terörist Hüseyin Aydın’ın olayın ardından Mardin’e kaçtığı belirlendi. Aydın’ın salı günü Kızıltepe ilçesinde yakalandığı ve Åžanlıurfa’ya getirilerek sorguya alındığı ortaya çıktı.

“Kamu görevlisini öldürmek” ve “yardım yataklık” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilen Aydın’ın ÅŸehit polislerin kaldığı evin bulunduÄŸu yerde keÅŸif yapılmasını organize ettiÄŸi ve evin anahtarlarının ele geçirilmesini saÄŸladığı belirlendi.

Böylece iki polis memurunun ÅŸehit edildiÄŸi terör saldırısında tutuklananların sayısı altıya yükselmiÅŸ oldu.

TERÖRÄ°STLERÄ° SAKLADI

Mardin Kızıltepe’de yakalanan Hüseyin Aydın’ın Suriye’den gelen teröristleri sakladığı, polislerin kaldığı evin etrafında keÅŸif yapmalarını saÄŸladığı ve temin ettiÄŸi anahtarı verdiÄŸi, polislerin ÅŸehit edilmesinin ardından da Suriye’ye kaçmalarına yardımcı olduÄŸu öÄŸrenildi. Aydın’ın sorgusunda ise susma hakkını kullandığı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.