Sosyal Medya

Güncel

İngiltere ile Mısır mutabakat muhtırası imzaladı

İngiltere ile Mısır mutabakat muhtırası imzaladı İngiltere ile Mısır arasında yüksek eğitim, araştırma ve yenilik ile güvenlik alanlarında işbirliğine yönelik mutabakat muhtırası imzalandı.



Ä°ngiltere ile Mısır arasında yüksek eÄŸitim, araÅŸtırma ve yenilik ile güvenlik alanlarında iÅŸbirliÄŸine yönelik mutabakat muhtırası imzalandı.

Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Ä°ngiltere'nin baÅŸkenti Londra'ya resmi ziyarette bulunduÄŸu sırada gerçekleÅŸen mutabakat muhtırası imza törenine Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı Philip Hammond ile Mısırlı mevkidaşı Samih Åžükri katıldı.

Ä°KÄ° ÜLKENÄ°N Ä°ÇÄ°ÅžLERÄ° BAKANLIKLARI ARASINDA Ä°ÅžBÄ°RLİĞİ

Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanlığından konuya iliÅŸkin yapılan açıklamada, iki ülkenin içiÅŸleri bakanlıkları arasında terörle mücadele, yasadışı göç ve organize suçlar baÅŸta olmak üzere birkaç konudaki iÅŸbirliÄŸini artırmak ile araÅŸtırma, yenilik, tıbbi eÄŸitim, kültürel iÅŸbirliÄŸi ve yüksek eÄŸitim alanlarında iÅŸbirliÄŸi için mutabakat muhtırası imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, imza töreninin ardından konuÅŸan Ä°ngiliz diplomat, Hammond'ın, "GeniÅŸ alanda imzalanan bu mutabakat muhtırası, Ä°ngiliz-Mısır ortaklığımızda, istikrar ve reform için yeni bir zemin oluÅŸturacak. Mısır'ın genç halkına ve ülkenin geleceÄŸine açık baÄŸlılıkla, Mısır'ın yüksek eÄŸitim sektöründe kendisini deÄŸiÅŸtirmesine yakından yardımcı olmak için iÅŸbirliÄŸi yapacağız" ifadelerine yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.