Sosyal Medya

Güncel

Sur ilçesinde geniş kapsamlı operasyon

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yeniden kazılan hendekler ve kurulan barikatların kaldırılması için geniş çaplı operasyonlar başlatıldı



Diyarbakır'ın merkez Sur Ä°lçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin cadde ve sokaklara kazdığı hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmaya giden polis ekiplerine teröistlerin ateÅŸ açılması üzerine çatışma çıktı. Mahalle aralarında güvenlik güçleriyle örgüt mensupları arasında çatışmalar devam ederken, helikopterler uçuÅŸ yaptı.

Daha önce sokaÄŸa çıkma yasaklarının getirildiÄŸi merkez Sur Ä°lçesi'nin bir çok mahallesinde PKK mensupları güvenlik güçlerinin giriÅŸlerini engellemek için hendekler kazıp, barikatlar kurdu. Diyarbakır Emniyet MüdürlüÄŸü ekipleri kazılan hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmak için mahallelere zırhlı araçlar ve kepçelerle operasyon düzenledi. Özel harekat polisleri ile helikopterin de havadan destek verdiÄŸi operasyonda, PKK'lılar polis ekiplerine ateÅŸ açtı. Açılan ateÅŸlere polisinde karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmaların sürdüÄŸü Hasırlı, Fatih PaÅŸa, Cemal Yılmaz mahallelerinden sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu.

Roketatarların da kullanıldığı çatışmalar nedeniyle bölgede bulunan esnaf kepenk kapatırken, halk evlerine çekildi. Mahallelerin giriÅŸlerinde zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri, "Burada beklemeyin, tehlikelidir" diye uyarı anonsları yaptı. Çatışmaların sürdüÄŸü mahallelerde oturan bazı vatandaÅŸların evlerin terk ederek, kentteki yakınlarının yanına gittikleri görüldü.

DBP ÇAÄžRI YAPTI

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il baÅŸkanlığı, çatışmaların sürdüÄŸü Sur Ä°lçesi ile ilgili bir çaÄŸrı yaparak halkı ilçenin Balıkçılarbaşı Semti'nde toplanmalarını istedi. Açıklamada, güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik operasyonları için, "Sivillere saldırı hazırlığı" ifadeleri kullanıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.