Sosyal Medya

Güncel

Devlet Bahçeli'nin ilk rakibi belli oldu

1 Kasım'da MHP'nin aldığı kötü sonuçtan sonra Devlet Bahçeli'ye ilk rakip Alparslan Türkeş'in Genel Sekreter yardımcısı Selim Kaptanoğlu oldu.



Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre , Alparslan TürkeÅŸ'in Genel Sekreter yardımcısı Selim KaptanoÄŸlu adaylığını resmen açıkladı. KaptanoÄŸlu, Türk Aydınları Vakfı (TAV) toplantısında adaylığını ilan ederken, aynı toplantıya katılan IÄŸdır eski milletvekili Sinan OÄŸan da adaylık sinyali verdi.

TAV 1 Kasım seçimleri ve MHP'nin aldığı sonuçları deÄŸerlendirmek için özel bir oturum düzenledi. Vakıf Genel BaÅŸkanı Ä°srafil Çelik, eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, ANAP eski milletvekili Beyhan Aslan ve MHP eski milletvekili Åževket Bülent Yahnici gibi ağır topların katıldığı toplantıya isimleri MHP Genel BaÅŸkanlığına geçen Sinan OÄŸan ile Selim KaptanoÄŸlu da davet edildi.



Ä°ÅžGAL BENZETMESÄ°

12 Eylül döneminde TürkeÅŸ'i Mevki Hastanesi'nden kaçırma planı yapan doktoru Selim KaptanoÄŸlu, olaÄŸanüstü kurultayda resmen MHP Genel BaÅŸkanlığı'na aday olduÄŸunu ilan etti. KaptanoÄŸlu MHP yönetimine de yüklendi. Herkesin müÅŸterek fikrinin MHP'deki "iÅŸgalin" sona erdirilmesi olduÄŸunu öne süren KaptanoÄŸlu ÅŸunları söyledi:

MHP'nin gerçek iktidarı 2023 seçimlerinde olabilir.

"Bu mücadelede kimin aday olduÄŸunun önemi yok. Öncelikli mesele Genel Merkez yönetiminin istifaya zorlanması ve partinin olaÄŸanüstü kurultaya götürülmesidir. Åžimdiden muhtemel adayların teke indirilmesinin bir faydası yok. Zaten Genel Merkez muhalefeti tek aday etrafında toplamayı hedefliyor. Böylece tek adayın daha kolay yıpratılması amaçlanıyor. Benim fikrim bu süreçte her aday ekibiyle birlikte olanca gücüyle çalışmasıdır. Kurultay öncesi ve sırasında tek aday etrafında birleÅŸilebilir. Ben bir yıl önce aday olarak çıkacağımı söylemiÅŸtim. O yüzden Genel BaÅŸkanlığa adayım"

2023′DE Ä°KTÄ°DAR

Aynı toplantıda Sinan OÄŸan'ın ise Genel BaÅŸkan adaylık imasında bulunduÄŸu ve "Önümüzde 2019'da yapılacak genel seçimler var. MHP'de yaÅŸanacak bir deÄŸiÅŸimle 4 yıl sonra parti toparlanır. MHP'nin gerçek iktidarı 2023 seçimlerinde olabilir. 8 yıllık bir maraton için partinin başında genç bir liderin olması ÅŸarttır" dediÄŸi öÄŸrenildi.

Türk Aydınları Vakfı'nın önümüzdeki günlerde eski Meclis BaÅŸkanvekili Meral AkÅŸener ile MHP'li eski bakan Gün Sazak'ın iÅŸadamı oÄŸlu Süleyman Sazak'ı da toplantıya çağırarak görüÅŸlerini alacağı bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.