Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır da yolları açan polise roketatarlı saldırı

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin cadde ve sokaklara kazdığı hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmaya giden polis ekiplerine ateş açılması üzerine çatışma çıktı.



Daha önce sokaÄŸa çıkma yasaklarının getirildiÄŸi merkez Sur Ä°lçesi'nin birçok mahallesinde YDG-H'liler güvenlik güçlerinin giriÅŸlerini engellemek için hendekler kazıp, barikatlar kurdu. Diyarbakır Emniyet MüdürlüÄŸü ekipleri kazılan hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmak için mahallelere zırhlı araçlar ve kepçelerle operasyon düzenledi. Özel harekat polisleri ile helikopterin de havadan destek verdiÄŸi operasyonda, PKK'lılar polis ekiplerine ateÅŸ açtı. Açılan ateÅŸlere polisinde karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmaların sürdüÄŸü Hasırlı, Fatih PaÅŸa, Cemal Yılmaz mahallelerinden sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu.

 

ESNAF KEPENK KAPATTI

 

Roketatarların da kullanıldığı çatışmalar nedeniyle bölgede bulunan esnaf kepenk kapatırken, halk evlerine çekildi. Mahallelerin giriÅŸlerinde zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri, "Burada beklemeyin, tehlikelidir" diye uyarı anonsları yaptı. Çatışmaların sürdüÄŸü mahallelerde oturan bazı vatandaÅŸların evlerin terk ederek, kentteki yakınlarının yanına gittikleri görüldü.

 

DBP ÇAÄžRI YAPTI

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il baÅŸkanlığı, çatışmaların sürdüÄŸü Sur Ä°lçesi ile ilgili bir çaÄŸrı yaparak halkı ilçenin Balıkçılarbaşı Semti'nde toplanmalarını istedi. 'Halkımıza çaÄŸrı' baÅŸlığını taşıyan açıklamada, "Özel hareket polisleri dün akÅŸamdan beri Sur ilçemizi abluka altına almış ve bu sabah saldırıya geçmiÅŸ bulunmaktadır. Sivil yurttaÅŸlara yönelik helikopterler eÅŸliÄŸinde kapsamlı bir saldırı baÅŸlatan özel hareket polisleri, ilçenin birçok noktasında zırhlı araçlarla konumlanmış bulunmaktadır. Sabah saatlerinden itibaren güvenlik güçleri Sur ilçemize yüzlerce polis, onlarca TOMA, akrep ve diÄŸer polis araçları ile yığınak yapmış bulunmaktadır. Saldırılarda can kayıplarının önüne geçmek iç tüm kurumlarımızı ve halkımızı bugün saat 14.30'da Sur Ä°lçesi'nin Balıkçılarbaşı Semti'ne gitmeye çağırıyoruz" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.