Sosyal Medya

Güncel

'Cemaat bizi vatan haini gibi gösterdi'

'Askeri casusluk' suçlamasıyla açılan davanın 2 numaralı sanığı emekli Albay Başbuğ, 'Süreçte cemaat ve malum medya bizi vatan haini gibi gösterdi' dedi.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ä°zmir merkezli 18 ildeki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonuyla yeniden gündeme gelen, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduÄŸu 357 kiÅŸi hakkında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan ve kamuoyunda "Askeri casusluk davası" olarak bilinen davanın iki numaralı sanığı emekli Albay CoÅŸkun BaÅŸbuÄŸ, dava sürecini kaleme aldı.

Ä°ddianamede, suç örgütünün koordinatörlerinden biri olduÄŸu ileri sürülen ve "suç iÅŸlemek amacıyla örgüt kurmak", "kiÅŸisel verilerin kaydedilmesi", "devletin güvenliÄŸine iliÅŸkin belgeleri temin etmek" suçlamasıyla hakkında müebbet ve 9 yıl hapis cezası istenen, 2,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen BaÅŸbuÄŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Maskeli Balo" adını verdiÄŸi kitabın birkaç ay içinde yayına hazır hale geleceÄŸini söyledi.

Kitaptan anekdotlar

TMK 10. maddesiyle görevli özel yetkili Savcı Zafer Kılınç'ın hazırladığı iddianamede yer verdiÄŸi delillere iliÅŸkin örnekler aktaran BaÅŸbuÄŸ, "Dava öncesi oÄŸlumun sünnet düÄŸünü için hazırlık yapıyorduk. Benim de fotoÄŸraf ve videoya merakım var. ÇektiÄŸim fotoÄŸraflardan CD hazırlıyordum, düÄŸünde gösterilmek üzere. EÅŸimle telefonda konuÅŸuyoruz, 'Montaj bitti, gelmek üzereyim' diyorum. Savcı, bunu iddianameye 'Ä°ÅŸte görüyor musunuz, gizli bant kaydı var ve montaj yapıyor' diye delil olarak sundu" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Davanın altüst ettiÄŸi hayatlar

CoÅŸkun BaÅŸbuÄŸ, "EÅŸini, iÅŸini, saÄŸlığını, aklını kaybeden o kadar çok maÄŸdur var ki… O stresli ve acı günlerde 30 yıllık yuvası dağılan arkadaşımız oldu. Rütbesine, bulunduÄŸu makama güvenip banka kredisiyle ev, araba alanlar, bir anda maaÅŸlarından oldu, parasız kaldılar, haciz gelenler oldu. Bunun yarattığı çöküntüyü anlatmaya gerek yok" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Örgüt o kadar profesyonel ki hiçbir iz bırakmadı"

BaÅŸbuÄŸ, ÅŸöyle devam etti:

"Ä°ddianameyi hazırlayan ve ÅŸu an hakkında soruÅŸturma yürütülen Savcı Zafer Kılınç'ın iddianamedeki son cümlesi ÅŸu: 'Örgüt o kadar profesyonel ki hiçbir iz bırakmadığı halde, benim bu örgütün bu suçları iÅŸleyeceÄŸine güvenim tamdır, hepsine aÅŸağıdaki cezaları talep ediyorum'. Ä°ddianame okunurken, bu cümlede mahkeme salonunda gülüÅŸmeler olmuÅŸtu. Savcı acizlikten, hiçbir ÅŸey bulamadığından böyle baÄŸlamış. 'Delil elde edemedim, ama gereÄŸini...' diyerek mahkemeye iÅŸi devretti ve mahkeme bu iddianameyi kabul etti.

"Bu lekeyle yaÅŸamak kolay deÄŸildi"

Emekli Albay CoÅŸkun BaÅŸbuÄŸ, FETÖ ile ilgili en iyi tanımı CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın yaptığını vurguladı.

"CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: 'Bu örgütün tabanı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanetten kaynaklanan bir örgüt' dedi" ifadesini kullanan BaÅŸbuÄŸ, ÅŸunları anlattı:

"Bunun kadar iyi bir tanım yok. Bu davada acıyarak baktığım bir kitle var ta ilkokulda, 'abi' denen şahıslar vasıtasıyla o cemaat evlerinde beyni yıkanmış, bu davanın olacağına inanmış kişiler. Bunları ayrı tutuyorum.

Malum medya, cemaat kadroları hiç yargılamadan, sorgulamadan kamuoyunda bizi 'Böyle bir örgüt var ve bu suçu iÅŸlemiÅŸ', vatan haini gibi gösterdiler. Bu lekeyle yaÅŸamak kolay deÄŸil. Üzüldük, kahrolduk, kötü günler yaÅŸadık. 2,5 yıl cezaevinde tutuklu kaldım. O günleri bir Allah bir de ben bilirim."

"Bugünkü iradeyle temizleneceklerine inanıyorum"

BaÅŸbuÄŸ, "Paralel Devlet Yapılanması"nın bugünkü iradeyle devletten temizleneceÄŸine inandığını, suçluların kurtulma ÅŸanslarının bulunmadığını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.