Sosyal Medya

Güncel

Obama: Düşen Rus uçağına bomba konulmuş olma ihtimali var

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır’da düşen Rus yolcu uçağı hakkında ilk kez konuştu. Uçağın kabine konulan bir bombayla düşürülmesinin ihtimal dahilinde olduğunu söyleyen Obama, ABD’nin de olay hakkında soruşturması başlatacağını açıkladı.



Åžarm El Åžeyh – Saint Petersburg seferini yaptığı sırada düÅŸen Rus uçağı hakkında konuÅŸan ABD BaÅŸkanı Obama, “Bence, Rus uçağının kabinine bomba konulmuÅŸ olabilir” dedi.

“Bu konuya çok ciddi yaklaşıyoruz. Olayla ilgili açıklama yapmadan önce, kendi inceleme ve istihbarat ekiplerimizin yaÅŸananları net bir ÅŸekilde açığa çıkarması için büyük zaman harcama niyetindeyiz” diyen Obama, ÅŸu an için uçağın neden ve nasıl düÅŸtüÄŸünü bilmediklerini söyledi.

 

‘IŞİD UÇAÄžA BOMBA YERLEÅžTÄ°RMÄ°Åž OLABÄ°LÄ°R’

Daha önce CNN’e konuÅŸan ABD’li bir istihbarat yetkilisi, uçağın 'büyük olasılıkla' IŞİD ya da IŞİD’e baÄŸlı gruplar tarafından uçaÄŸa önceden yerleÅŸtirilen bombanın patlaması sonucu düÅŸtüÄŸünü söylemiÅŸti. DiÄŸer bir istihbarat yetkilisi ise uçaÄŸa IŞİD'in bomba yerleÅŸtirdiÄŸine iliÅŸkin kanıya örgütün iç iletiÅŸiminin takibi neticesinde ulaşıldığını belirtti.

Rusya ise, olayla ilgili soruÅŸturma tamamlanıp net veriler elde edilmeden bir açıklama yapılmasının doÄŸru olmadığını ifade ediyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ortaya atılan ombalı saldırı gibi  varsayımlardan herhangi birinin doÄŸruluÄŸuna inanmak için elde yeterli veri olmadığını söylemiÅŸti.

 

Rus havayolu ÅŸirketi Kogalımavia'ya ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağı, 31 Ekim günü Mısır’ın Åžarm El Åžeyh kentinden Rusya’nın Saint Petersburg kentine gitmek için havalanmasından kısa bir süre sonra Sina Yarımadası'nda düÅŸmüÅŸtü. Uçaktaki 17'si çocuk 217 yolcu ve yedi mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.