Sosyal Medya

Güncel

Ezanı yasaklatan avukat: Devam edeceğiz!



KKTC'nin Güzelyurt ilçesine baÄŸlı olan Åžeyh Nazım Kıbrısi'nin de mezarının bulunduÄŸu Lefke kasabasında Feza GüzeloÄŸlu isimli bir avukatın sabah ezanının rahatsızlık verdiÄŸi gerekçesiyle mahkemeye baÅŸvurması üzerine bölgede sabah ezanının hoparlörle okunması yasaklandı.

Mahkemenin camilere yasak talimatı vermesi sonrasında sevincini kiÅŸisel Facebook hesabından paylaÅŸan GüzeloÄŸlu'nun paylaşımlarının çoÄŸu arkadaÅŸları tarafından da destek görmesi ve tebrik edilmesi ÅŸaşırttı.

GüzeloÄŸlu'nun paylaÅŸtığı bazı mesajlar ÅŸu ÅŸekilde;

"Müjde ! Müjde ! Müjdeeee !!!
Akıl izan sahibi insanlara müjdeler olsun !
Ara emri safhasında birinci adımı başardık !!!
Bugün Lefke mahkemesi, camilerimizden, sabah ezanının ve sabahları okunan Arapça duaların artık megafonlardan okunmamasına, hoparlörlerden cami dışına ses yayını yapılmamasına emir verdi ! Yani mahkeme, artık sabah ezanlarının ve Arapça duaların sabahları hoparlörlerden yayınlanmasını yasakladı !!!
Akıl-mantık sahibi insanlara müjdeler olsun !.
(Not: Åžimdilik ara emri safhasında sabahlar için bunu baÅŸardık ! Ama davamız devam ediyor! Sonunda cami dışına ses yayını yapan hoparlörlerin tümden sökülmesini de baÅŸaracağız ! Allah kerim! "

ŞİMDİLİK 3 CAMİ AMA...

Öte yanda söz konusu mahkemenin ÅŸimdilik 'ara emir' ile hoparlörle 3 camide ezan okunmasını durdururken bu kararın emsal teÅŸkil etmesi durumunda ülkedeki tüm camilerde hoparlörle ezan okunması da yasaklanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.