Sosyal Medya

Güncel

G-20 Zirvesi öncesi IŞİD operasyonu: 20 gözaltı

Antalya'da G-20 Zirvesi öncesi IŞİD operasyonu düzenlendi. Operasyonda 20 gözaltına alındı. İstanbul'da ise 40 kişi IŞİD şüphesiyle havalimanından geri çevrildi



Antalya'da düzenlenecek G-20 Zirvesi öncesi IŞİD operasyonu düzenlendi. Operasyonlarda 20 kiÅŸi gözaltına alındı. Ä°stanbul Atatürk Havalimanı'nda ise Fas'tan gelen 40 kiÅŸi, kuvvetli ÅŸüphe üzerine ülkelerine geri gönderildi. 

15-16 Kasım'da Antalya'da düzenlenecek olan G-20 liderler zirvesi öncesinde emniyet güçlerinin düzenlediÄŸi operasyonda IŞİD baÄŸlantılı olduÄŸundan ÅŸüphelenilen kiÅŸiler gözaltına alındı. 

DoÄŸan Haber Ajansı, toplamda 20 kiÅŸinin gözaltına alındığı bilgisini geçti. Ajansın haberinde ÅŸüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda djital materyallere el konulduÄŸu ve ÅŸüphelilerin Irak ve Suriye'deki IŞİD militanlarıyla irtibat halinde olduÄŸu bilgisi de yer alıor.

Hafta başında bir basın toplantısı düzenleyen CumhurbaÅŸkanlığı sözcüsü Ä°brahim Kalın, bugüne kadar 20 bin kiÅŸiye IŞİD'le baÄŸlantılı oldukları gerekçesiyle ülkeye giriÅŸ yasağı konulduÄŸunu belirtmiÅŸti.

Kalın, 2 bin kiÅŸinin ise sınır dışı edildiÄŸini, bin kiÅŸinin ise yine IŞİD baÄŸlantılı olduÄŸu ÅŸüphesiyle gözaltına alındığını ifade etmiÅŸti.

40 KİŞİ HAVALÄ°MANINDAN GERÄ° ÇEVRÄ°LDÄ°

Öte yandan Fas'tan Ä°stanbul'a gelen, ancak IŞİD'e katılacağı ÅŸüphesiyle polis tarafından gözaltına alınan 1'i Suriyeli, 40 Faslı sınır dışı edildi. Polis, IŞİD'in yeni bir stratejiye gittiÄŸini, daha önce sarıklı ve sakallı gelen IŞİD'lilerin artık kendilerine modern görünüm vererek Türkiye'ye girmeye çalıştıklarını belirledi.

Fas'ın Casablanca kentinden geçtiÄŸimiz çarÅŸamba günü saat 15.30'da Ä°stanbul Atatürk Havalimanı'na gelen 45 kiÅŸilik bir grup polisin takibine alındı. IŞİD'e katılımları engellemek amacıyla Atatürk Havalimanı'nda görev yapan profil analizci uzman polisler, gruptan ÅŸüphelendi. 45 kiÅŸi ile mülakat yapıldı. 4 kiÅŸinin yurda giriÅŸine izin verilirken, 1 Suriyeli, 40 Faslı'nın IŞİD baÄŸlantılı olabileceÄŸi yönünde güçlü ÅŸüphe oluÅŸtu. Yapılan sorgulamaların ardından 40 kiÅŸi geldikleri ülkeye geri gönderildi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.