Sosyal Medya

Güncel

Sisi: İngiltere 10 ay önce güvenlik uzmanları göndermişti

İngiltere'de protestolarla karşılanan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, İngiltere Başbakanı Cameron ile ortak basın toplantısı düzenledi. İkilinin gündeminde Rus uçağının Mısır'ın Şarm El Şeyh Havalimanı'nda düşmesi sonrası askıya alınan uçuşlar vardı.



Ä°ngiltere’nin baÅŸkenti Londra’da temaslarda bulunan Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah Sisi, Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron ile bir araya geldi. BaÅŸbakanlık’ta yapılan görüÅŸmenin ardından, iki lider ortak basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ä°ki lider, terör ve sığınmacı meselelerinin yanı sıra geçen cumartesi Mısır'da yaÅŸanan uçak kazasıyla ilgili son geliÅŸmeleri ve uçağın havalandığı Åžarm El Åžeyh'deki durumu ele aldı.

Cameron, Mısırlı yetkililerin çabalarından duyduÄŸu memnuniyeti dile getirerek, "Yakın iÅŸbirliÄŸi ruhuyla yoÄŸun bir ÅŸekilde birlikte çalışıyoruz" dedi.

CAMERON: VATANDAÅžLARIMIN GÜVENLİĞİNÄ° GÖZETMEK ZORUNDAYIM

Öte yandan Åžarm El Åžeyh'i her yıl yaklaşık bir milyon Ä°ngiliz turistin ziyaret ettiÄŸini vurgulayan Cameron, "Her iki yönde de uçuÅŸların tekrar normal haline döndürülmesi için birlikte çalışmaya baÄŸlıyız. Benim görevim Ä°ngiliz vatandaÅŸlarının güvenliÄŸine öncelik vermek ve onları güvende tutmak için doÄŸru yolda ilerlemek" ifadelerini kullandı.

 

Ä°ngiltere, kazanın ardından Åžarm El Åžeyh ile Ä°ngiltere arasındaki tüm uçuÅŸların durdurulmasına karar vermiÅŸti. Mısır bu karara sert tepk gösterirken Cameron, Rus uçağının bombalı saldırıyla düÅŸürülmüÅŸ olması ihtimali nedeniyle böyle bir karar alındığını belirtmiÅŸti.

 

'RUS UÇAÄžININ BOMBA YÜZÜNDEN DÜÅžTÜÄžÜNDEN EMÄ°N DEĞİLÄ°Z'

 

Nitekim Sisi ile görüÅŸmesinde uçağın düÅŸmesinin bombadan kaynaklandığına dair endiÅŸelerine de deÄŸinen Cameron, "Ben, aldığım istihbarat ve tavsiyeye dayalı hareket ediyorum. Ben ve uzmanlarım, Rus uçağını düÅŸüren ÅŸeyin bir terörist bombası olduÄŸundan emin deÄŸiller" dedi.


SÄ°SÄ°: ENDÄ°ÅžELERÄ°NÄ°ZÄ° ANLADIM

 

Öte yandan Sisi, Ä°ngiltere’nin bu endiÅŸeleri ‘tamamen anladığını’ söyledi. Mısır'ı ziyaret edenlerin güvenliÄŸi için iÅŸbirliÄŸine hazır olduklarını ifade eden Sisi, "Tüm güvenlik süreçlerinin yeterliliÄŸinden emin olunması için Ä°ngiliz dostlarımızın 10 ay önce Åžarm El Åžeyh Havaalanı'na ekip göndermiÅŸti. EndiÅŸelerini anladık. Çünkü Mısır'daki vatandaÅŸlarının güvenlikleriyle gerçekten ilgileniyorlardı. Ekipler geldi ve onlarla iÅŸbirliÄŸi yaptık. Güvenlik hareketlerini kontrol ettiler ve bu konuda memnundular" diye konuÅŸtu.

 

BAÅžBAKANLIK ÖNÜNDE 'KATÄ°L SÄ°SÄ°' PROTESTOSU

 

Bu arada BaÅŸbakanlık önünde Sisi karşıtlarının gösterisi vardı.  Devrik CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’nin fotoÄŸraflarını ve ‘Katil Sisi’yi durdurun’ yazılı dövizler taşıyan 200 kadar Sisi karşıtı, Cameron’ı da kınadı.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.