Sosyal Medya

Güncel

Hürriyet: TSK'yı dinlemede 'Titan' zinciri

İzmir ‘Askeri Casusluk’ soruşturmasında önemli bilgilere ulaşıldığı bildirildi...



zmir ‘Askeri Casusluk' soruÅŸturmasında usulsüzlük yaptıkları ileri sürülen ÅŸüphelilerle ilgili dikkat çekici detayların ortaya çıktığı belirtildi. Aralarında merkez valileri, birinci sınıf emniyet müdürleri ve mülkiye müfettiÅŸlerinin de bulunduÄŸu ÅŸüphelilerin usulsüz dinlemeleri, bütün bir ÅŸehrin dahil edilebileceÄŸi ‘titan zinciri'ne benzetildiÄŸi öÄŸrenildi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Askeri Casusluk davasının, Fethullah Gülen'in talimatıyla hazırlanmış bir ‘kumpas' olduÄŸu iddiasıyla gözaltına alınan 35 kiÅŸinin bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Gülen dahil 9 ÅŸüpheli hakkında da yakalama kararı bulunuyor. Emniyet'in 11 aylık incelemesi sonucunda "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"nın (FETO/PDY) neden bir terör örgütü olduÄŸuna iliÅŸkin saptamalar ve gerçekleÅŸtirdiÄŸi eylemlerde uyguladığı metotlar tüm detaylarıyla 1000 sayfayı aÅŸan fezlekeye dönüÅŸtürüldü. Fezlekede 'FETÖ/PDY'nin bir silahlı örgüt olduÄŸu, yetkilerini silahlı bir kuvvet olan polis/adliye ayağıyla oluÅŸturduÄŸu, silahtan daha güçlü olduÄŸu ifade edilen ÅŸantaj ve dinleme yöntemlerini de kullandığı kaydedildi. Titan saadet zincirine benzetilen dinleme yöntemleriyle yapılan kurgularla, örgüt yapılanmasının nasıl oluÅŸturulduÄŸu ÅŸöyle açıklandı:

TSK'YI BÖYLE DÄ°NLEMÄ°ÅžLER

- TSK direkt dinlenemezdi. Önleme dinlemelerinde TSK mensupları için iÅŸçi, memur gibi meslekler adı altında, sahte isim ve adresler oluÅŸturuldu. Kimi zaman kadınlar erkek, erkekler kadın ismiyle dinlendi. Adresler baÅŸka ÅŸehirlerden de gösterildi.

- Mahkemeler, gelen kararları doğruluğunu araştırmadan onayladı.

- Ä°stihbarat teknik altyapısını kullanarak askeriye irtibatları üzerinden ulaşılabilen kiÅŸiler dinlendi. SoruÅŸturma bu kiÅŸiler üzerinden kuruldu. Örgüt ÅŸeması bu ÅŸekilde oluÅŸturuldu.

- Askeriyeyle irtibatlı kiÅŸiler belirlenerek sahte ihbar düzenlendi. O sahte ihbarla dinlenmeye baÅŸlanan kiÅŸilerin istihbarat raporuyla, hayatı boyunca kiminle irtibatlıysa onlar da dinlendi. Bu kadınların bir kere konuÅŸtuÄŸu birinin irtibatlı olduÄŸu askerler bile dinlemeye dahil edildi.

‘OLAÄžAN AKIÅžA AYKIRI'

- Titan zincirine (1990'lı yıllarda ortaya çıkmış bir para kazanma sistemi olan piramit sistemin halk arasındaki ismidir) benzer bir yönteme benzetilebilecek bu usulsüz metotla bütün bir ÅŸehrin bile dinlenebileceÄŸi vurgulandı. 1, 2, 3, 4, 5, 6 kuÅŸak irtibatla bütün bir ÅŸehri örgüt olarak göstermenin mümkün olduÄŸu belirtildi.

- Tape, delil olmadan sadece görüÅŸmelere dayandırılan iliÅŸkilerde kliÅŸe cümle kullanıldı: ‘Hayatın olaÄŸan akışına aykırı.' Bu cümle üzerinden onlarca karar alındı.

- Ä°hbarı süslemek ve gerçekliÄŸine inandırmak için daha önceden fuhuÅŸ ve fuhuÅŸ yaptırmakla sabıkalı isimlere yer verildi.

Ä°zmir Emniyet MüdürlüÄŸü ve KOM Daire BaÅŸkanlığı'nın daha büyük operasyonlar için çalışma hazırladıkları da bildirildi.

BÄ°RBÄ°RLERÄ°YLE Ä°LGÄ°SÄ°ZLER Ä°RTÄ°BATLANDIRILDI

(Akhisar Kaymakamı'nın kızı) S.K.'nın bir sene önce Foça'da görüÅŸtüÄŸü teÄŸmenin, Marmaris'e tayininden sonra, marina müdürü emekli albay C.B. ile bir günde beÅŸ kez telefonla konuÅŸtuÄŸu tespit edildi. Marinanın iÅŸletmecisi de operasyonda örgüt lideri olarak gösterilen B.Ö. idi. B.Ö.'yü dosyaya sokabilmek için bir irtibat zinciri araÅŸtırıldı. Ö.'nün marina müdürü, teÄŸmen ve teÄŸmenin eski kız arkadaşı S.K. ile bir görüÅŸmesi olmamasına raÄŸmen bir yıl önceki bu üç kiÅŸinin birbiriyle ilgisiz konuÅŸması irtibatlandırıldı. Aslında teÄŸmenin marina müdürünü bir günde beÅŸ kere aramasının nedeninin çıkan bir yangın olduÄŸu tespit edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.