Sosyal Medya

Güncel

Eski Gürcü Cumhurbaşkanı: Ukrayna'ya Başbakan ola bilirim

Mayıs ayında Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından Ukrayna vatandaşlığı verilen ve Ukrayna’nın Odessa valisi olarak görevlendirilen Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna’da yapılması gereken büyük reformlarda, bayrağı taşıyan kişi olmak istediğini söyledi.



SaakaÅŸvili diÄŸer taraftan, kendisinin baÅŸbakanlık hayali kurmadığını ve ülkedeki nüfuzlu iÅŸadamlarının etkisi altına girmiÅŸ olan siyasi partilerden birine katılmayı düÅŸünmediÄŸini söyledi.

BAÅžBAKAN YANSENYUK'A ELEÅžTÄ°RÄ°

Ukrayna BaÅŸbakanı Arseniy Yatsenyuk’u da eleÅŸtiren SaakaÅŸvili, BaÅŸbakan Yatsenyuk’u, hükümetteki bakanları devre dışı bırakıp, çeÅŸitli iÅŸadamlarının çıkarlarını savunan bir gölge hükümet kurmakla suçladı.

BaÅŸbakan Yatsenyuk’un partisinin iki hafta önce Ukrayna genelinde yapılan yerel seçimlere de katılmadığına deÄŸinen SaakÅŸvili, bunun, Yatsenyuk’un partisinin reytinginin düÅŸmesinin ortaya çıkmasını istememesinden kaynaklandığını savundu.

SaakaÅŸvili, “EÄŸer siz, popülerliÄŸinizin ne oranda olduÄŸunu görmek istemiyorsanız, o zaman, reformları yönetme yetkisine sahip deÄŸilsiniz” diye konuÅŸtu.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile Odessa Valisi Mihail Saakaşvili arasında son haftalarda başlayan polemik, giderek şiddetleniyor.

POROÅžENKO: 11 ARALIK'A KADAR MÜMKÜN DEĞİL

SaakaÅŸvili’nin BaÅŸbakan Yatsenyuk’u etkisiz kalmakla suçlamasına Yatsenyuk, “EÄŸer SaakaÅŸvili Gürcistan’da her ÅŸeyi iyi yapmış olsaydı, bugün ülkesinden ayrılmak zorunda kalmazdı” ÅŸeklinde yanıt vermiÅŸti. SaakaÅŸvili de buna verdiÄŸi yanıtta, kendisinin Gürcistan’ın başında olduÄŸu dönemde, Gürcistan’ın ÅŸimdiki Ukrayna’dan farklı olarak, savaÅŸ ÅŸartlarında bile rekor düzeyde ekonomik büyüme kaydettiÄŸini söylemiÅŸti.

Ukrayna CumhurbaÅŸkanlığı’nın internet sitesinde Eylül ayında, SaakaÅŸvili’nin baÅŸbakan olmasını talep eden bir dilekçe yayımlanmış ve bu dilekçe, cumhurbaÅŸkanı tarafından gözden geçirilmesi için gereken asgari 25 bin imzaya kavuÅŸmuÅŸtu.

Konuyla ilgili yanıt veren Ukrayna CumhurbaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko, SaakaÅŸvili’nin baÅŸbakan olmasının 11 Aralık tarihine kadar söz konusu olamayacağını, zira mevcut hükümetin faaliyet programının 11 Aralık’a kadar sürdüÄŸünü belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.