Sosyal Medya

Güncel

Mübarek'in duruşmasında erteleme kararı

Mısır'da daha önce hakkında beraat kararı çıkan devrik lider Hüsnü Mübarek'in 25 Ocak 2011 devrimi sırasında göstericileri öldürmek suçundan yeniden yargılanmasına başlandı.



Mısır'da daha önce hakkında beraat kararı çıkan devrik lider Hüsnü Mübarek'in 25 Ocak 2011 devrimi sırasında göstericileri öldürmek suçundan yeniden yargılanmasına baÅŸlandı.

SaÄŸlık sorunları nedeniyle Mübarek'in katılmadığı Yüksek Yargı Sarayı'nda görülen duruÅŸmaya, devrik liderin yanlıları ile sanık avukatlarının yanı sıra basın mensupları katıldı.

DuruÅŸma sırasında Mübarek'in avukatı Ferid ed-Deyb, müvekkilinin aynı davadan yargılanan ve beraat eden eski Ä°çiÅŸleri Bakanı Habib el-Adili gibi beraat etmesini talep etti. Yargıtay, duruÅŸmanın 21 Ocak'a ertelenmesine karar verdi.iÄŸi belirtildi.

Yargıtay, güvenlik makamlarının bir sonraki duruÅŸma için uygun ve güvenli bir yer temini için gerekli tedbirlerin almasına karar verdi. Mısır'da temyiz duruÅŸmasının Yüksek Yargı Sarayı'ndan baÅŸka bir yere nakledilmesi yönünde bir kararın ilk defa alındığı belirtildi.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.