Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hristiyan ve Süryaniler'den PYD'ye karşı bildiri

18 Hristiyan kurum ortak bildiriyle PYD ve YPG’yi insan haklarını ihlal etmek, özel mülkü gasp etmek, zorla askere almak, haksız vergi koymak ve kilise okullarının müfredatına müdahale etmekle suçladı



Suriye’deki Süryani ve Ermeni kurumları ortak bir bildiri yayınlayarak, PYD ve YPG’nin Suriye’nin Haseke ilinde özel mülkleri gasp ettiÄŸini ileri sürdüler.

Bildiri yayınlayan 18 Hıristiyan kurumu, Kürt güçlerini insan haklarını ihlal etmek, özel mülkü gasp etmek, zorla askere almak, haksız vergi koymak ve kilise okullarının müfredatına müdahale etmekle suçladı. 

Agos’tan Fatih Gökhan Diler’in haberine göre, YPG’nin ‘terk edilmiÅŸ göçmen mülkü’ adı altında, iç göçle yer deÄŸiÅŸtirmek zorunda kalan Süryanilere ait mülklere el koyma kararı aldığı ileri sürülürken, Süryani ve Ermeni kiliseleri, siyasi ve sivil kuruluÅŸlar, bu karara karşı bir mektup yazarak, ÅŸunları dile getirdi: Dört yıldan fazladır ülkemiz Suriye, trajik olaylarla boÄŸuÅŸuyor. Savaşın getirdiÄŸi yıkım ve terörizm, bütün etnik toplumların acı çekmesine neden oldu. Fakat Cezire’de yaÅŸayanlar olarak bizler, bölgemizdeki çeÅŸitli gruplarla beraber barış içinde yaÅŸama ideallerini koruduk. OlaÄŸanüstü durumlardan ötürü aklımızda güvenlik fikriyle, bazı kurumlarla beraber yerel özyönetim oluÅŸturuldu. Fakat bu yönetimin kuralları ne düzgün ÅŸekilde hazırlandı, ne de etraflıca ele alındı. Bu bazı etnik gruplar arasında endiÅŸelere yol açıyor. Bunlar olurken resmî otorite hâlâ idari, hukuki, askerî ve mali görevlerini yerine getirmeye devam ediyor

Hıristiyan toplumu temsilcileri, mülk konusu dışında, PYD ve YPG’yi zorla askere almak, haksız vergi koymak ve kilise okullarının müfredatına müdahale etmekle de suçluyor. “Ä°zin ve lisans alma iÅŸlemi, yeni izin ve lisans ücretleri ve vergileri” uygulamasının yasa dışı olduÄŸunu ifade eden temsilciler, hâlihazırda bulunan izin ve lisans belgelerinin Suriye’deki resmi otoriteler tarafından verildiÄŸini ve ek vergi ve ücret talep etmenin haksız olduÄŸunu belirtiyor. “Askere alma yasası” ve kilise eÄŸitim kurumlarına yapılan müfredat müdahalesi de eleÅŸtiriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.