Sosyal Medya

Güncel

Sisi: "ihvan Mısır'ın bir parçası"

Mısır tarihinde İslamcılara karşı en sert tutum alan lider Sisi, iki yıl aradan sonra ilk kez Müslüman Kardeşler’e yeşil ışık yaktı.



Mısır tarihinde Ä°slamcılara karşı en sert tutum alan lider Sisi, iki yıl aradan sonra ilk kez Müslüman KardeÅŸler’e yeÅŸil ışık yaktı.

Dün baÅŸlayan Londra ziyareti öncesinde BBC Televizyonu'nun sorularını cevaplayan Mısır'ın darbeci Devlet BaÅŸkanı Abdül Fettah El-Sisi, terörist ilan edilen örgütün Mısır halkının istemesi halinde kamu hayatında tekrar rol oynayabileceÄŸini söyledi.

"MISIRLILAR KARAR VERECEK"

Sisi, "Konu hükümete veya bana baÄŸlı deÄŸil. Konu kamuoyuna, Mısırlılara baÄŸlı. Mısırlılar barışçı insanlardır, ÅŸiddeti sevmezler. Müslüman KardeÅŸler'e tepki gösterdiler ve ondan endiÅŸe duyuyorlar. Bu ülke hepimize yetecek kadar büyük. Onlar da Mısır'ın parçası, dolayısıyla nasıl bir rol oynayacaklarına Mısırlılar karar vermeli" dedi.

MUSRÄ°'YÄ° HAPSE ATTI

2013 yılındaki darbeyle Müslüman KardeÅŸler iktidarını ve Devlet BaÅŸkanı Muhammed Mursi'yi deviren Sisi, örgütü yasa dışı ilan etmiÅŸ ve Mursi'yi de müebbet hapse mahkûm etmiÅŸti. Sisi'nin iktidara gelmesi Mısır'la darbeci hükümeti tanımayan Türkiye'nin iliÅŸkileri de bozulmuÅŸ, ancak ABD ve Batı dünyası darbe liderini desteklemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.