Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi yine protesto edildi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün başlayacak resmi temasları öncesinde protesto edildi.



AA'nın haberine göre, Ä°ngiltere'de yerleÅŸik Mısırlıların yanı sıra birçok insan hakları ve demokrasi destekçisi sivil toplum örgütü ile sendikanın desteklediÄŸi "Stop Sisi" kampanyası tarafından Londra'daki BaÅŸbakanlık önünde düzenlenen protesto gösterisine, soÄŸuk hava ve akÅŸam karanlığına raÄŸmen her yaÅŸ grubundan çok sayıda kiÅŸi katıldı.

Londra polisinin yoÄŸun güvenlik önlemleri aldığı protestoda katılımcılar, Ä°ngiliz hükümetinin Sisi'yi Londra'ya davet etmesine tepki gösterdi. Grup, Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron'a, Sisi ile görüÅŸmeme çaÄŸrısında bulundu.

Gösterinin organizatörü ve "Stop Sisi" kampanyasının Yardımcı Direktörü Sameh Shafi, Stop Sisi kampanyası Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron'ın Sisi'yi geçen yaz ülkeye resmi olarak davet etmesinin ardından baÅŸlattıklarını belirterek, "Bir grup genç Ä°ngiliz aktivist olarak bir araya gelip, kısaca Sisi'yi durdurma kararı aldık" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.