Sosyal Medya

Dünya

Rusya, yabancı mülklerine el koyacak

Putin, Rusya'nın ülkede bulunan yabancı devletlere ait mülklere el konulmasını öngören yasayı onayladı



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, ülkesine ait mülklere el koyan devletlerin Rusya’daki mülklerine el konulmasına imkan veren yasayı onayladı. Yasanın onaylamasını açıklayan belge Rus hükümetinin web sayfasında yayınlandı.

Yasanın hazırlanmasına 2015 yılının Temmuz ayında bazı Avrupa ülkeleri mahkemelerinin eski Yukos ÅŸirketi hissedarların baÅŸvuruları üzerine birkaç Rus varlıklarına el koymalarından sonra baÅŸlanmıştı. Devlet Duması bu eylemleri yasadışı ilan ederek, Rusya’nın da aynı ÅŸekilde mukabelede bulunmasını öngören yasanın kabul edilmesini önermiÅŸti.

Geçen yıl Temmuz ayında Lahey'deki Tahkim Mahkemesi Rusya'nın eski Yukos ÅŸirketi hissedarlarına tazminat olarak 50 milyar dolar ödenmesine karar vermiÅŸti. Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesi aynı konuda Rusya’yı suçlu bularak 2 milyar avro ceza vermiÅŸti.  

Rusya önce bu kararları tanımayı reddetti, ancak davacılar bu kararın uygulanması için gerekli prosedürü baÅŸlattığında Devlet Duması da kendi yasal giriÅŸimlerini baÅŸlattı.

Åžu anda Belçika ve Fransa’da Yukos hissedarlarının davası üzerine bazı Rus ÅŸirketlerinin varlıkları yanında, Paris'teki Rusya CumhurbaÅŸkanlığı Ä°liÅŸkiler Ofisi hem de Euronews kanalındaki Rusya devlet televizyonuna ait yüzde 7,5 hisseye ek konulmuÅŸ durumda.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.