Sosyal Medya

Coğrafyamız

Göç Örgütü: 1 milyon Suriyeli ülkeyi terk edebilir

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, Suriye'deki siyasi çözümün kısa vadede mümkün gözükmediği ve en az bir milyon kişinin daha ülkeyi terk edebileceği uyarısında bulundu.



AA'nın haberine göre, Millman, yaptığı açıklamada, 6,3 milyon Suriyelinin yerinden edildiÄŸini ve 4 milyondan fazla kiÅŸinin komÅŸu ülkelere sığınmak zorunda kaldığını hatırlatarak Suriye'de devam eden çatışmaların ve ÅŸiddetin kısa sürede son bulacak gibi görünmediÄŸini ifade etti.

Millman, "Siyasi çözümün yakın olduÄŸunu düÅŸünmüyoruz. Özellikle de kışın yaklaÅŸmasıyla en kötü senaryoya hazırlıklı olmalıyız. En az bir milyon Suriyeli daha ülkeyi terk edebilir" dedi.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Mülteciler Yüksek KomiserliÄŸi Sözcüsü Adrian Edwards ise "Ülke içinde yerinden edilmelerin devam ettiÄŸini görüyoruz. Birçok insan yardıma ihtiyaç duyuyor. Bu insanlara yardım edilemezse, sürekli yer deÄŸiÅŸtirmek zorunda kalan Suriyeliler eninde sonunda ülkelerini terk etmek zorunda kalır" dedi.

BM Ä°nsani Ä°ÅŸler Koordinasyon Ofisi'ne göre Suriye'de insani yardıma muhtaç kiÅŸilerin sayısı 13,5 milyona ulaÅŸtı.

Öte yandan çoÄŸunluÄŸu Suriyeliler olmak üzere bu yıl Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaÅŸan sığınmacıların sayısı 760 bini geçti.

Suriye'de 2011 yılında Esed rejiminin halka ÅŸiddet politikası nedeniyle baÅŸlayan çatışmalarda en az 250 bin kiÅŸi hayatını kaybederken, nüfusun yarısı evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.