Sosyal Medya

Dünya

'Biz daha iyisini yapabiliriz'

İngiltere'de anamuhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, İngiliz hükümetinin sığınmacı politikalarını eleştirdi.



AA'nın haberine göre: Ä°ngiltere'de anamuhalefetteki Ä°ÅŸçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, Ä°ngiliz hükümetinin sığınmacı politikalarını eleÅŸtirerek, "Türkiye ÅŸimdiye kadar 2 milyon sığınmacıya yaÅŸayacak yer temin etti. Almanya ve diÄŸer Avrupa ülkeleri binlercesini içeri aldı. Biz daha iyisini yapabiliriz" dedi.

"Irkçılığa Karşı Dur" isimli kampanyayı yürüten grup tarafından baÅŸkent Londra'da düzenlenen etkinliÄŸe, Ä°ngiltere'de anamuhalefetteki Ä°ÅŸçi Partisi'nin lideri Corbyn, Ä°ÅŸçi Partili Gölge Uluslararası Kalkınma Bakanı Diane Abbott, Barones Sheehan, YeÅŸil Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Shahrar Ali, Londra merkezli Britanya Müslüman Konseyi (MCB) Hukuk Danışmanı Talha Ahmed, Ä°ngiltere Mülteci Konseyi Avukatlık Birimi Sorumlusu Anna Musgrave, Ä°ngiltere'deki savaÅŸ karşıtı grup "Stop the War Coalition"un organizatörlerinden Lindsey German, sığınmacı hakları destekçileri ile ırkçılık karşıtı birçok aktivist katıldı.

Dikkatlerin giderek soÄŸuyan hava ile Avrupa'daki sığınmacı krizinin mevcudiyetini halen koruduÄŸuna çekildiÄŸi "Sığınmacılar Ä°ngiltere'ye HoÅŸ Gelsin" baÅŸlıklı toplantıda konuÅŸan Ä°ÅŸçi Partisi'nin lideri Corbyn, Ä°ngiliz hükümetinin gelecek 5 yıl içinde ülkeye 20 bin Suriyeli sığınmacı alınması planlarını, mevcut krize çözüm kapsamında yetersiz kalmakla eleÅŸtirdi.

Corbyn, sığınmacıların kaçtığı bölgelerin "daha fazla bombalanmaması, daha fazla askeri müdahale yapılmaması, daha fazla duvarların örülmemesi" gerektiÄŸini belirterek, bunların sorunları çözmeyeceÄŸini, sorunların siyasi çözüme ihtiyacı olduÄŸunu dile getirdi.

Avrupa'ya kaçan sığınmacıların sadece güvenilir bir bölgeye ulaÅŸmayı arzuladıklarının altını çizen Corbyn, "Bu kiÅŸiler, Irak, Libya ve Suriye'deki savaÅŸların kurbanları. Bu insanlara sizin ve benim gibi, sadece insan olarak bakıyorum. Türkiye ÅŸimdiye kadar 2 milyon sığınmacıya yaÅŸayacak yer temin etti. Almanya ve diÄŸer Avrupa ülkeleri binlercesini içeri aldı. Biz daha iyisini yapabiliriz" dedi.

Corbyn, Avrupalı hükümetlerden ve Batı dünyasından, insanların suistimal edilmesi ile savaÅŸların oluÅŸturduÄŸu ızdırabın engellenmesi talebinde bulunduklarını belirterek, "Bu akÅŸam bunun için buradayız. Bu bizim Avrupa'ya cevabımız. Bu bizim yabancılara güveni olmayanlara cevabımız" dedi.

Ä°ngiliz hükümeti, Avrupa'daki sığınmacı sorununun aşılması çerçevesinde, gelecek 5 yılda Ä°ngiltere'ye, Türkiye, Ürdün ve Lübnan'daki sığınmacı kamplarından 20 bin Suriyelinin alınacağını duyurmuÅŸtu. Cameron, kamplardan Ä°ngiltere'ye kabul edilecek kiÅŸiler arasından yetim ve öksüzler gibi savunmasız çocuklara öncelik verileceÄŸini söylemiÅŸti.

AB'nin sığınmacıları yeniden yerleÅŸtirme programına katılmayan Ä°ngiliz hükümetinin bu desteÄŸi yeterli bulunmayarak eleÅŸtiriliyor.

Ä°ngiliz hükümeti Ocak 2014-Haziran 2015 döneminde sadece 216 Suriyeliyi ülkeye kabul etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.