Sosyal Medya

Güncel

Türkeş: Vatandaş, AK Parti'de koalisyon yaptı

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Siyasi partiler koalisyonu beceremediler ama vatandaş AK Parti'nin bünyesinde bir koalisyon yapmış oldu. Diğer partilerden buraya oy akışkanlığı sağlandı" dedi.



MHP'den AK Parti'ye geçerek bu partiden milletvekili seçilen BaÅŸbakan Yardımcısı TuÄŸrul TürkeÅŸ, 7 Haziran seçimlerinden sonra siyasi partilerin koalisyonu becerememesi üzerine, "Koalisyonu vatandaÅŸ yapsın" dediklerini belirterek, "VatandaÅŸ bu mesajı görmüÅŸ. Ben onu çok memnuniyetle karşıladım. Siyasi partiler koalisyonu beceremediler ama vatandaÅŸ AK Parti'nin bünyesinde bir koalisyon yapmış oldu. DiÄŸer partilerden buraya oy akışkanlığı saÄŸlandı. Tabii ki Sayın BaÅŸbakanımızın balkon konuÅŸmasında da beyan ettiÄŸi gibi bundan sonra herkese eÅŸit hizmet arzı için elimizden geleni yapacağız" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı'na konuÅŸan TürkeÅŸ, 7 Haziran'daki seçime göre AK Parti'nin oyunu ciddi oranda artırdığını ve tek başına iktidara geldiÄŸini ifade ederek, bunun nedenlerini ÅŸu ÅŸekilde sıraladı:

"AK Parti'de, bu 4 ay içinde oy yükseliÅŸinde 7 Haziran'da koalisyon yapılamayışı, diÄŸer siyasi partilerin negatif tavırlarının ve terörle arasına mesafe koyamayan bir siyasi partinin Meclis'te hak etmediÄŸi kadar büyük bir oranla temsil edilmesinin vatandaÅŸlarda rahatsızlık yarattığını düÅŸünüyorum. VatandaÅŸlar, tekrar normal ayarlarına getirdi diyelim bu iÅŸi. Yani hükümet olmak istemeyen partilere 'Sen ÅŸurada, kenarda dur' dediler. Terörle arasına mesafe koyamayan partiyi de aÅŸağıya çektiler. Dolayısıyla da önümüzdeki 4 yılı kim götürebilir diye bakıldığında da AK Parti'ye yöneldiler."

 

BaÅŸbakan Yardımcısı TürkeÅŸ, AK Parti'nin yüzde 49,5 oy oranına ulaÅŸmasını da büyük bir baÅŸarı olarak nitelendirdi.

 

MHP tabanındaki oyda bir farklılaÅŸma olacağını tahmin ettiÄŸini ve buradaki hareketliliÄŸin de AK Parti'ye yöneldiÄŸini aktaran TürkeÅŸ, "Ben 'yüzde 46'nın üstü' diyordum ama yüzde 49,5'i tahmin etmiyordum" diye konuÅŸtu.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.