Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Kekeç sordu: Hayırdır Aydın Bey?

İyi ilişkiler kurmak istiyorsunuz? Geçmişe sünger çekmek istiyorsunuz. “Yeni bir başlangıç” yapmak istiyorsunuz. Ve anlayış bekliyorsunuz.



"Sizin hayatınız mektup yazarak mı geçecek Aydın Bey?"  sorusuyla baÅŸladığı yazısında Ahmet Kekeç,Aydın DoÄŸan'ı dün Hürriyet'te yer alan "kucaklaÅŸma" açıklaması ile vurdu. 

Aydın DoÄŸan'a "tornistan mektubu" dediÄŸi açıklaması ile nasıl inandırıcı olabileceÄŸini soran Kekeç ÅŸöyle yazdı:


Çok deÄŸil, birkaç hafta önce, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı hedef alan tehdit dozu yüksek bir mektup yayınlamış, hangi “siyasal/ideolojik pozisyonu” temellük ettiÄŸinizi açıklamıştınız. Açıkça, PKK’dan ve paralel örgütten yana tavır almıştınız.

Bu kez, “tornistan mektubu” geldi.

Hükümete (ve dolayısıyla CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a) sesleniyorsunuz.

Ä°yi iliÅŸkiler kurmak istiyorsunuz? GeçmiÅŸe sünger çekmek istiyorsunuz. “Yeni bir baÅŸlangı甠yapmak istiyorsunuz. Ve anlayış bekliyorsunuz.

Olabilir...

Düne kadar “savaÅŸ dili”ni tercih ediyordunuz. Elinizin altındaki medya organlarıyla hükümete (ve bu hükümeti ortaya çıkaran sosyolojiye) karşı amansız bir mücadele yürütüyordunuz.

Seçim, iddialarınızın altını boÅŸalttı.

Daha doÄŸrusu, halk, sizi (ve iddialarınızı) açığa düÅŸürdü.

Sandıktan umut ettiÄŸiniz sonuç çıksaydı daha zalim daha kıyıcı, daha gayrı ahlaki bir yayıncılık tutumunu benimseyecektiniz.

Åžimdi barış çubuÄŸu uzatıyorsunuz, “Yeni bir baÅŸlangıç yapalım. Hukuk içinde yürüttüÄŸünüz bütün mücadelelere destek verelim” diyorsunuz.

Fakat “inandırıcılık” gibi bir sorununuz var Aydın Bey.

Naçizane, iki gün önce bu sütunda paylaÅŸmıştım:

SaÄŸa sola “müptezel, ÅŸerefsiz, alçak” diye çemkiren tetikçilerinizle mi yapacaksınız yeni baÅŸlangıcı?

Neredeyse soluk alış veriÅŸi bile “manipülasyon” kokan iliÅŸtirilmiÅŸ ve eklemlenmiÅŸ çalışanlarınızla mı yapacaksınız?

Eski mahallesine küfrederek “kariyer” elde eden kifayetsizlerle mi yapacaksınız?

Mehmet Yakup Yılmaz gibilerle mi yapacaksınız?

Hadi yeni bir baÅŸlangıca imza atın da... Gezi’den baÅŸlayarak desteklemedik “çapul hareketi”, desteklemedik “darbe giriÅŸimi”, desteklemedik “terör faaliyeti” bırakmadınız... Bir “imar izni” için olmadık rezillikleri sergilediniz... Bir “kırık cam” için dünyayı başımıza yığdınız... Teröriste “terörist” dememek için bin dereden su getirdiniz... Hususi yayınlarınızla manipülasyonun ve algı operasyonunun dibini buldunuz...

Ä°srailciyle Ä°srailci, paralelciyle paralelci, Ä°ngilizciyle Ä°ngilizci, PKK’lıyla PKK’lı, Koray Çalışkan’la Koray Çalışkan oldunuz...

Nasıl inandıracaksınız samimiyetinize?

gazeteciler.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.