Sosyal Medya

Güncel

ABD istihbaratından düşen Rus uçağıyla ilgili şok iddia

ABD istihbarat kaynakları, Rus yolcu uçağının uçağa yerleştirilen bombanın patlaması nedeniyle düşmüş olabileceğini bildirdi



ABD istihbarat kaynakları, Rus havayolu ÅŸirketi Kogalımavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağının Mısır'da düÅŸmesinin "büyük ihtimalle" silahlı grupların uçaÄŸa önceden yerleÅŸtirdikleri bombanın patlaması sonucu gerçekleÅŸtiÄŸini öne sürdü.

CNN'in ABD istihbarat kaynaklarına dayandırarak verdiÄŸi habere göre, bir istihbarat yetkilisi "Bagaj ya da uçağın baÅŸka bir kısmına yerleÅŸtirilmiÅŸ bombanın patladığına yönelik güçlü kanaat var" ifadesini kullandı.

Ä°stihbarat kuruluÅŸlarının resmi olarak henüz bir sonuca varmadığı vurgulanan haberde, bu kanaate kazanın meydana geldiÄŸi cumartesi gününden bu yana toplanan istihbarat raporları ile varıldığı kaydedildi.

Åžarm El-Åžeyh-St. Petersburg seferini gerçekleÅŸtiren Airbus-A 321 tipi uçak geçen cumartesi günü, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düÅŸmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.