Sosyal Medya

Dünya

ABD: Artık YPG'ye silah vermeyeceğiz

ABD'de Suriye'deki PKK'nın kolu YPG'ye silah ve mühimmat vermeyeceklerini açıkladı...



Ajansların haberine göre; ABD'nin IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'de yürüttüÄŸü DoÄŸal Kararlılık Operasyonu'nun sözcüsü Albay Steve Warren, sinevizyon aracılığıyla Pentagon'da düzenlenen basın toplantısında katıldı. Toplantıda bir gazetecinin, “Üst düzey bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, ABD'ninYPG'ye artık silah ve mühimmat vermeyeceÄŸini söyledi. Bu durum böyle ise Türkiye ile ilgili baÅŸka bir durum ortaya çıkıyor. Buna ne dersiniz?” ÅŸeklindeki sorusuna  Warren, ABD'nin bundan böyle YPG'ye silah ve mühimmat saÄŸlamayacağını belirterek, “Artık YPG'ye silah ya da mühimmat saÄŸlamıyoruz. Daha önce havadan balyalar halinde saÄŸladığımız silahlar, Suriye Arap koalisyonu içindi. Bundan sonra gelecekte yapılacak silah ve mühimmatlar Arapların başını çektiÄŸi Suriyeli muhaliflere gidecek. Åžu andaki politikamız bu” diye konuÅŸtu.

Warren, baÅŸka bir soru üzerine bu konuda Türkiye'nin daha önce dile getirdiÄŸi kaygılarını anladıklarını belirterek, “Diplomatik görüÅŸmelerin ayrıntılarına girmeyeceÄŸim. Türkler NATO üyesi ve IŞİD ile mücadelede yakın müttefikimiz. Kendileri ile görüÅŸmelerimizi sürdüreceÄŸiz. Kendileri ile yakın temas halindeyiz” diye konuÅŸtu. Ne tür kararlar aldıklarını dile getirmeyeceÄŸini belirten Warren, “Elbetteki Türklerin kaygıları var ve biz de bunları göz önüne alıyoruz. Onlar müttefiklerimiz, IŞİD'Ä° yenme konusundaki ortak amaca eriÅŸmek için birlikte çalışmayı sürdüreceÄŸiz” dedi.

Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede çok büyük iÅŸler yaptığını belirten Warren, bunun başında Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadele eden Suriyeli muhalif güçlere yakın hava desteÄŸi saÄŸlamasının geldiÄŸini belirtti. Warren, “Suriyeli muhaliflerin bazılarını eÄŸit-donat programı kapsamında Suriye'den çıkardık, Türkiye'de eÄŸittik, geri yolladık. Bunu özellikle dile getiriyorum çünkü, bu yöntemin baÅŸarısız iliÅŸkin çok eleÅŸtiriler var. Evet, bu programı sürdürmemeye karar verdik. Ama bu programın sonuçları ortada” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.