Sosyal Medya

Güncel

''Fuat Avni''lerden biri yakalandı

İzmir merkezli düzenlenen casusluk operasyonunda gözaltına alınanlardan birinin 'cemaate' bilgi sızdırdığı tespit edildi.



Gözaltına alınan EskiÅŸehir Vali Yardımcısı Mesut Kesen'in Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'nda görevliyken kendi bilgisayarına gizli bir hat çektirdiÄŸi ortaya çıktı.

Kesen'in ele geçirdiÄŸi evrakları örgüte aktardığı belirtiliyor. Operasyonun 11 dalga halinde süreceÄŸi ve Hazine MüsteÅŸarlığı'ndaki bürokratlara kumpas kuran kiÅŸileri de kapsayacağı öÄŸrenildi.

Ä°ÇÄ°ÅžLERÄ° BAKANLIÄžI'NIN FUAT AVNÄ°SÄ°

Aydınlık'ın haberine göre; TeftiÅŸ Kurulu raporlarından elde edilen bilgilere göre; EskiÅŸehir Vali Yardımcısı Mesut Kesen Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Strateji GeliÅŸtirme BaÅŸkanlığı Bilgi Ä°ÅŸlem Dairesi BaÅŸkanı olduÄŸu dönemde bilgisayarına çektirdiÄŸi özel hat üzerinden adeta ‘cemaatin' sosyal medyadaki sesi olan fuatavni'nin bir kolu gibi çalıştı.h7

Kesen'in Bakanlık bünyesindeki ‘gizli' veya gizli olmayan tüm evraklara ulaÅŸabildiÄŸi elde ettiÄŸi bilgileri de 'FETÖ'ye aktardığı tespiti yapıldı. 

'Cemaat' devlet içinden sızdırdığı gizli bilgilerle özellikle F tipine yönelik operasyonları Fuat Avni üzerinden önceden duyurmasıyla biliniyor.

haber7.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.