Sosyal Medya

Coğrafyamız

'PYD'ye karşı Türkiye ile birlikte hareket edeceğiz'

Şam Ordusu'nun lideri Muhammed Bazarbaşi, 'PYD'ye karşı Türkiye ile birlikte hareket edeceğiz' dedi.



AA'nın haberine göre, Suriyeli muhalif gruplardan Åžam Ordusu (CeyÅŸ'ül Åžam) lideri Muhammed BazarbaÅŸi, PYD'ye karşı Türkiye ile birlikte hareket etmek istediklerini söyledi. 

BazarbaÅŸi, Suriye'nin geleceÄŸi için planları, Rusya ve Ä°ran'ın iç savaÅŸtaki rolü, PYD ve IŞİD gibi unsurlarla mücadeleyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

Halep'in kuzeyindeki Cibbin bölgesi ve Hama'nın kuzeyinde diÄŸer muhalif gruplarla birlikte rejime karşı savaÅŸtıklarını belirten BazarbaÅŸi, "Bizler rejime, DAEÅž'e ve iÅŸbirlikçi ülkelere karşı Suriye halkının mücadelesini yürütmek için yola çıktık" diye konuÅŸtu.

Muhalefetin mümkün olduÄŸunca birlikte hareket etmesi gerektiÄŸine iÅŸaret eden BazarbaÅŸi, yaklaşık bir ay içinde birçok küçük grubu bir araya getirerek yaklaşık 3 bin kiÅŸilik bir güce ulaÅŸtıklarını söyledi. 

"RUSYA VE Ä°RAN Ä°ÅžGALCÄ°DÄ°R"

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına deÄŸinen BazarbaÅŸi, Rusya'nın rejimin yanında Suriye halkına savaÅŸ açtığını ifade ederek, "Bu bir iÅŸgal hareketidir. Rejime destek veren Ä°ran gibi Rusya da iÅŸgalcidir" dedi. 

BazarbaÅŸi, sadece Esed'in deÄŸil, Baas rejiminin bütünüyle gitmesini istediklerini vurgulayarak, "Esed'in veya rejimin eski unsurlarının olduÄŸu hiçbir reçeteyi kabul etmiyoruz” ifadesini kullandı.

PYD'YE KARŞI İŞBİRLİĞİ

BazarbaÅŸi, PYD ve DAEÅž gibi unsurların Esed'in elini güçlendirdiÄŸine öne sürerek, "Türkiye'nin Suriye'de tarihi bir rolü var. Bunu unutmuyoruz. Bu rolü yerine getirmesini bekliyoruz. Bunun için PYD'ye karşı Türkiye ile birlikte hareket edeceÄŸiz. PYD'nin Suriye'yi bölmeye yönelik hareketleriyle eÅŸ zamanlı olarak Türkiye'nin güneyinde bir tehlike oluÅŸturması, Türkiye ile birlikte hareket etmemiz gerektiÄŸinin en büyük nedeni" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

IŞİD'e karşı da Türkiye'nin tutumuna katıldıklarını belirten BazarbaÅŸi, ÅŸunları kaydetti:

"DAEÅž konusunda Türkiye'nin oluÅŸturmak istediÄŸi güvenli bölgenin Halep'i de rahatlatacağını düÅŸünüyoruz. Bu Suriye halkının da isteÄŸidir. DAEÅž'ten temizlenerek kurulacak güvenli bölge aynı zamanda PYD'nin demografik yapıyı deÄŸiÅŸtirme çabasına da ket vuracaktır. Türkiye'ye bu konularda gereken desteÄŸi vereceÄŸiz” 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.