Sosyal Medya

Güncel

"Barzani ile sürekli iletişim halinde"

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, IKBY Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi. İki tarafın da gelişmelere karşı sürekli iletişim halinde olma konusunda hemfikir olduğu belirtildi.



DışiÅŸleri Bakanı Feridun SinirlioÄŸlu,  Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi  (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani ile Erbil'de bir araya geldi. IKBY BaÅŸkanlığı resmi sitesi görüÅŸmenin detaylarına iliÅŸkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamaya göre SinirlioÄŸlu ile Barzani arasındaki görüÅŸmede OrtadoÄŸu'daki son geliÅŸmeler, Suriye'deki iç savaÅŸ ve terörle mücadele konuları ele alındı. Ä°ki tarafın da geliÅŸmelere karşı sürekli iletiÅŸim halinde olma konusunda hemfikir olduÄŸu belirtildi.

SinirlioÄŸlu'nun, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın selamlarını Barzani'ye ilettiÄŸi bildirildi. Açıklamada konuÅŸmasına yer verilen SinirlioÄŸlu'nun Kürt bölgesindeki geliÅŸmeye ve ilerlemeye deÄŸinerek, "Türkiye, iyi komÅŸuluk iliÅŸkilerine sahip olduÄŸu Kürdistan bölgesinin kalkınmasından ve ilerlemesinden yanadır. Türkiye, Kürdistan bölgesindeki istikrarı ve güvenliÄŸi destekliyor. Ayrıca Kürdistan bölgesi ile olan iliÅŸkilerimizi her açıdan geniÅŸletmek ve derinleÅŸtirmek istiyoruz" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Barzani'nin de 1 Kasım seçimlerinin baÅŸarılı geçmesi nedeniyle SinirlioÄŸlu'nu tebrik ederek, "Seçim sonuçlarının, Türkiye ve OrtadoÄŸu'daki istikrara, güvenliÄŸe ve iç barışa hizmet etmesini diliyorum. Türkiye ile Kürdistan bölgesi birbirine komÅŸu ve aynı coÄŸrafyada bulunuyorlar. Ä°ki taraf da geliÅŸim, geliÅŸim ve kalkınma için çaba göstermelidir. Ä°stikrar, güvenlik ve barışın saÄŸlanması için devamlı iÅŸbirliÄŸi halinde bulunmalıdır"  görüÅŸlerini dile getirdiÄŸi belirtildi.

Erbil'e dün gece özel uçakla gelen Bakan SinirlioÄŸlu, BaÅŸbakan Neçirvan Barzani ve Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸi (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Berham Salih ile görüÅŸmüÅŸtü. 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.