Sosyal Medya

Güncel

Operasyonlar devam edecek

Başbakanlıktaki güvenlik toplantısında, TSK’nın, PKK’ya yönelik operasyonlarının kış şartlarında da hız kesmeden devam etmesinin kararlaştırıldı.



Ä°ÅŸte DavutoÄŸlu baÅŸkanlığında toplanan kritil zirve sonrası ilk açıklamalar...

Çankaya KöÅŸkü'nde BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu baÅŸkanlığında toplanan güvenlik zirvesi sona erdi. Açıklamada, "Terörle mücadele amacıyla yürütülen huzur ve demokrasi operasyonlarında son durum detaylı bir ÅŸekilde ele alınmış, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölücü terör örgütüne dönük operasyonlarının hız kesmeden devam etmesi kararlaÅŸtırılmıştır" dendi.

1 Kasım seçimlerinin de gündeme geldiÄŸi zirvenin ardından yapılan açıklamada,"Toplantıda 1 Kasım parlamento seçimleri öncesi, sırası ve sonrasında seçim güvenliÄŸinin saÄŸlanmasına dönük alınan tedbirler ve güvenlik durumu deÄŸerlendirilmiÅŸ, seçimin büyük bir olgunlukla ve sükunet içinde gerçekleÅŸmiÅŸ olmasından duyulan memnuniyet dile getirilmiÅŸtir" dendi.

BaÅŸbakanlık'tan yapılan açıklama ÅŸöyle:

Toplantıda 1 Kasım parlamento seçimleri öncesi, sırası ve sonrasında seçim güvenliÄŸinin saÄŸlanmasına dönük alınan tedbirler ve güvenlik durumu deÄŸerlendirilmiÅŸ, seçimin büyük bir olgunlukla ve sükunet içinde gerçekleÅŸmiÅŸ olmasından duyulan memnuniyet dile getirilmiÅŸtir. Sayın BaÅŸbakanımız bu süreçte gösterdikleri üstün çabalardan dolayı Emniyet, Jandarma ve devletin ilgili tüm birimlerine tebriklerini iletmiÅŸtir.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele amacıyla yürütülen huzur ve demokrasi operasyonlarında son durum detaylı bir ÅŸekilde ele alınmış, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölücü terör örgütüne dönük operasyonlarının hız kesmeden devam etmesi kararlaÅŸtırılmıştır. Oramar, Ä°kiyaka ve DaÄŸlıca bölgelerinin terör örgütü mensuplarından temizlenmesinde saÄŸlanan baÅŸarı ve Irak sınırı boyunca gerçekleÅŸtirilen harekatlar hakkında bilgi sunulmuÅŸtur. Sayın BaÅŸbakanımız kış ÅŸartlarında da operasyonların kesintisiz sürdürülmesi talimatı vermiÅŸlerdir.

Suriye'de yaÅŸanan geliÅŸmeler, sınır ötesinde DAEÅž unsurlarına karşı yürütülen operasyonlar ve koalisyon güçleri ile birlikte yürütülen harekat ele alınmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.