Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Yaşananlar tüm unsurlarıyla İntifadadır'

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Batı Şeria ve Kudüs'te yaşananların kitlesel ayaklanma değil, gerçek bir Filistin İntifadası olduğunu belirtti.



Gazze Åžeridi'nde Filistin Basın Evi tarafından düzenlenen organizasyona telekonferansla katılan MeÅŸal, "Sahadaki direniÅŸ ve diplomasi ile uluslararası arenada Ä°ntifadaya olan desteÄŸi beraber yürütmeliyiz" dedi.

Kudüs ve Batı Åžeria'da yaÅŸananların "ayaklanma" olarak nitelenmesini uygun bulmadığına iÅŸaret eden MeÅŸal, "Ä°ntifadayı kitlesel ayaklanma olarak nitelemenin bir bahanesi olamaz. YaÅŸananlar bütün unsurlarıyla tam bir Ä°ntifadadır" diye konuÅŸtu.

Filistin halkının gerçek bir Ä°ntifadanın içinde olduÄŸunu vurgulayan MeÅŸal, "Bu Ä°ntifada Mescid-i Aksa'nın zaman ve mekan olarak bölünmesini engelledi. Çünkü Filistin sahasındaki geliÅŸmeler, uluslararası arenada deÄŸiÅŸimleri doÄŸuruyor. Bunu da siyasi, diplomatik, hukuksal çabalar izliyor" ifadelerini kullandı.

"Sınır kapısının kontrolünü bırakmayı reddetmiyoruz"

Hamas'ın Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısını Filistin yönetimine bırakmayı kabul etmediÄŸi yönündeki söylentilere de deÄŸinen MeÅŸal, ÅŸunları söyledi:

"Sınır kapısının kontrolünü bırakmayı kabul etmiyor deÄŸiliz. Ancak ortaklık temelinde bir Filistin uzlaşısı istiyoruz.Refah Sınır Kapısını Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas'ın sınır muhafızlarına bırakma konusunda bir sorunumuz yok ancak birinin diÄŸerine alternatif olmasını kabul etmiyoruz"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.