Sosyal Medya

Güncel

Figen Yüksekdağ: Hendekler HDP'ye oy kazandırdı

Seçim sonuçlarının ardından kapsamlı ilk açıklamasını yapan Yüksekdağ Doğu illerindeki özyönetim ilanlarının HDP'ye kazandırdığını savundu.



HDP 7 Haziran'da aldığı yüzde 13 oyun ardından barış siyasetini sürdürmek yerine 'sırtını terör örgütüne' dayayan bir politika izleyerek 1 Kasım'da yenilgiye uÄŸradı, barajı zor aÅŸtı.

Yaklaşık yüzde 3 oy, 21 milletvekili kaybeden HDP'de oy kaybının nedenleri konuÅŸuluyor. Kapsamlı ilk deÄŸerlendirmesini yapan EÅŸ Genel BaÅŸkan Figen YüksekdaÄŸ PKK ÅŸiddetinin ve özyönetimlerin HDP'ye kaybettirmediÄŸi görüÅŸünde.

Ä°ÅŸte Figen YüksekdaÄŸ'ın konuÅŸmasındaki bazı bölümler:

PKK ŞİDDETİ HDP'YE KAYBETTİRMEDİ

Seçimlerin hemen ardından bazı basın ve yayın organlarında seçimin sonuçlarından KCK'yi sorumlu tutan bir yaklaşım var. Nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz?

Savaşı baÅŸlatanın Kürt hareketi olmadığını çok net bir ÅŸekilde yine hatırlatmak istiyorum. Kimileri unutmuÅŸ gibi konuÅŸuyor. Savaşı Kürt hareketi deÄŸil, 28 Åžubat Dolmabahçe Mutabakatı'nı yırtıp atan Saray baÅŸlatmıştır.

KÜRTLER ÖZYÖNETÄ°MLERE SAHÄ°P ÇIKTI

'HDP hendekler yüzünden kaybetti' diyorlar. Hendeklerin olduÄŸu bütün illerde biz ezici çoÄŸunlukta oy almışız. O kadar can kaybına, sokaÄŸa çıkma yasaklarına, zulme ve iÅŸkenceye raÄŸmen halk neredeyse firesiz bir ÅŸekilde HDP'ye oy vermiÅŸ. Bu nedenlerle, özyönetim süreçlerinin ve Kürt hareketinin geliÅŸtirdiÄŸi tutumların HDP'ye zarar verdiÄŸini düÅŸünmüyorum.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.