Sosyal Medya

Coğrafyamız

Afgan depremzedeler kış gelmeden ev derdinde

Deprem sonrası bölgeye gelen Sivil Toplum Örgütlerinin yiyecek makarna getirdiklerini ancak makarna ile duvar inşa edemeyeceklerini söyleyen bölge halkı kış gelmeden yeniden başlarını sokabilecekleri evlerin telaşına düştü.



Afganistan'da geçen ay meydana gelen depremde yıkılan 4 binden fazla evin kış gelmeden yeniden inÅŸası için, bölge halkı yardım bekliyor. Halk, depremin yaralarını sarmak için "sadece makarna yetmez" diyor.

300 den fazla kiÅŸini öldüÄŸü 4 binden fazla evin yıkıldığı 7,5 ÅŸiddetindeki depremden sonra BadahÅŸan eyaleti hala kendini toparlayabilmiÅŸ deÄŸil.

The Guardian'da yer alan habere göre, bölge halkından Abdul Hadi, "bir STK geldi ve bize un, yaÄŸ, makarna verdi. Ama biz makarna ile nasıl duvar inÅŸa edebiliriz..  Ä°lk kar düÅŸtüÄŸünde, depremin yıktığı veya  yarıklar açtığı çatılarımızdan eriyerek içeri girdiÄŸinde bir çok çocuk ölümle karşı karşıya kalacaktır." dedi.

Yine bölge halkından Ä°smetullah, "STK'lar bize çadır getireceklerini vaat ettiler. Vaatlerini yerine getirmezlerse ne yapacağız bilmiyorum" diye konuÅŸtu.

Geceleri sıcaklığın sıfırın altına düÅŸtüÄŸü ÅŸu günlerde bir Sivil Toplum Örgütü yöneticisi Sulisman Khalisyar insanların feci bir durumla karşı karşıya kaldığını söyledi. Yardım çalışmalarının yavaÅŸ ve çok yetersiz olduÄŸunu ifade etti.


Yamgan, Warduj, ve Jurm bölgesi Taliban'ın elinde olduÄŸu için yardım kuruluÅŸları güvenlik endiÅŸesi ile o bölgelere gitmiyor.

18 ay önce aynı bölgede yaÅŸanan toprak kayması sonucu evsiz kalan  200'den fazla kiÅŸi hala barınak bekliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.