Sosyal Medya

Ekonomi

Taşeron işçiler 100 gün içinde kadroya alınacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda 100 gün içinde yasal düzenlemenin yapılacağını söyledi



AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Naci AÄŸbal, AK Parti'nin ekonomi politikalarına iliÅŸkin, yoÄŸun bir çalışmayla ilk 100 güne birçok ÅŸeyi sığdıracaklarını belirtti.

Seçim döneminde söylenen vaatler olduÄŸunu belirten AÄŸbal, "Seçim döneminde vaat olarak ne söylediysek, bunların hepsini ilk 100 günde hayata geçireceÄŸiz. Bunlar için gerekli olan yasal çalışmayı bu süre içinde tamamlayacağız. Özellikle ücret artışları ve sosyal destekler, bunların hepsi ilk 100 günde realize edilecek" dedi.

TaÅŸeron iÅŸçilerin kadroya alınması konusunda AÄŸbal, ÅŸunları söyledi: TaÅŸeron iÅŸçilerin kadroya alınması konusunda ise bakanlar kurulu kararı çalışmaları zaten bir noktaya gelinmiÅŸti, hazır. Onun son bir kez üzerinden geçilir. Sonra da asıl iÅŸlerde çalışanların kadroya geçirilmesi için yasal düzenleme yapılması gerekiyor, yasal düzenleme yapılmadan kamuya alma imkanı yok. Ä°lk 100 gün içinde bunun da yasal düzenlemesi yapılacak ama bu kiÅŸilerin müracaatı, bunların deÄŸerlendirilmesi ve kadroya alınmaları 100 gün içine yetiÅŸebilir veya yetiÅŸmeyebilir ama bunu bir yıl içinde olacak diye söylemiyorum. Yasa 100 gün içinde çıkar, uygulaması hemen baÅŸlar. KiÅŸi 100 gün içinde, hangi iÅŸte çalışıyorsa kamuya alınacağını bilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.