Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ä°ran'da ABD ve Ä°srail protesto edildi

İran'ın başkenti Tahran’da düzenlenen gösteride, binlerce kişi ABD’yi ve İsrail’i protesto etti.



Tahran'daki eski ABD BüyükelçiliÄŸi önünde yapılan törende konuÅŸan Ä°ran Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Ä°brahim Reisi, ‘ABD'nin siyahi Amerikalılara uyguladığı baskıların bu ülkenin modern kölecilik anlayışından kaynaklandığını' söyledi.

ABD'nin Ä°ran'a ekonomik, siyasi ve kültürel olarak nüfus etmesine müsaade etmeyeceklerini dile getiren Reisi, "EÄŸer ABD'nin cinayetlerinin bir listesi yapılacak olursa uzun bir iddianame olur" dedi.

MUHAFAZAKARLAR KATILDI, RUHANÄ°'NÄ°N KABÄ°NESÄ° GELMEDÄ°

Eski hükümetten bazı eski bakan ve milletvekilleri törende hazır bulunurken, CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani'nin kabinesinden katılım olmaması dikkati çekti.

Ä°ran ile 5+1 ülkeleri arasında yapılan nükleer müzakereler sırasında, Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Cevad Zarif'in ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry'e yönelik sempatik tavırları, ülkedeki muhafazakarlar tarafından eleÅŸtirilmiÅŸti.

Ä°ran'da 4 Kasım 1979 tarihinde Tahran'daki ABD BüyükelçiliÄŸi üniversite öÄŸrencileri tarafından kuÅŸatılmış, bazı elçilik çalışanları rehin alınmıştı. Bu olayın ardından iki ülke arasındaki diplomatik iliÅŸkiler kopmuÅŸtu. Söz konusu gün Ä°ran'da “Küresel Emperyalizme Karşı Milli Mücadele Günü" olarak her yıl kutlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.