Sosyal Medya

Dünya

Midilli'de mezar sorunu

Yunanistan'ın Midilli Adası Belediye Başkanı tekne kazalarında hayatını kaybeden mültecileri defnedecek yer kalmadığını söyledi.



Ajansların haberine göre, Türkiye'den Midilli Adası'na geçmeye çalışırken Ege denizinde hayatını kaybeden onlarca mülteci için mezarlıklarda boÅŸ yer kalmadı. Midilli Metropoliti Ä°akovos, Mega kanalına yaptığı açıklamada, mültecilerin gömüldüÄŸü mezarlıkta yer kalmadığı, morgun dolu olması sebebiyle cenazelerin soÄŸutucu konteynerlerde bekletildiÄŸini belirten metropolit, belediye ve hastane yönetimi ile iÅŸbirliÄŸi yaparak çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Midilli mezarlığının bitiÅŸiÄŸindeki hastaneye ait olan 15 dönümlük araziden 2 dönümünün bu amaca yönelik tahsis edilmesinin planladığını kaydeden Ä°akovos, ancak hukuki yoldan çözümün için en az 2-3 yıla ihtiyaç bulunduÄŸunu hatırlattı.

Her gün onlarca botla yüzlerce kiÅŸinin ulaÅŸmaya çalıştığı Midilli Belediye BaÅŸkanı Spiros Galinos da mültecileri defnedecek mezar bulmadıklarından yakındı.

SÄ°SAM'DA DA MEZAR SORUNU 

Sisam Adası'nda da mültecilerin gömülecek yer sorunu bulunuyor. Yerel sitelerin haberlerine göre son günlerde hayatını kaybeden 30 mülteci, mezarlıkta yer kalmadığı için bekletiliyor. Yerel yetkililerin çözüm için çalışma yürüttükleri bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.