Sosyal Medya

Güncel

IŞİD Kerkük'e saldırdı

IŞİD, Kerkük'te bir ilçe kaymakamlığına düzenlediği saldırıda saatler süren çatışmalardan sonra püskürtüldü



IŞİD, Irak'ın Kerkük kentine baÄŸlı Dubiz ilçesi kaymakamlığını ele geçirmek istedi. Çıkan çatışmada 6 polisin hayatını kaybettiÄŸi bildirildi. 

Dubiz Kaymakamı Abdullah Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgütün ilçede uyuyan hücrelerini harekete geçirerek kaos çıkarmak istediÄŸini söyledi. Salihi, kaymakamlık binasını ele geçirmek isteyen örgütün önce polisin bulunduÄŸu noktalara 2 intihar saldırısında bulunduÄŸunu, ardından çatışmaların baÅŸladığını kaydetti. 

Saldırıda 2 intihar eylemcisiyle 6 polisin hayatını kaybettiÄŸini aktaran Salihi, kaymakamlık binası çevresindeki diÄŸer örgüt mensuplarının güvenlik güçlerince kuÅŸatmaya alındığını ve çatışmaların devam ettiÄŸini sözlerine ekledi. 

Bu arada uzun bir süre sonra IŞİD saldırısına maruz kalan ilçedeki birçok yol trafiÄŸe kapatıldı. Çatışmaların yaÅŸandığı kaymakamlık binası ve çevresi güvenlik çemberine alındı. Operasyon için Kerkük'ten bölgeye takviye güç gönderildi.

Saatler süren çatışmalardan sonra durumun kontrol altına alındığı bildirilirken bazı kaynaklar ölen polislerin sayısının daha fazla olduÄŸunu öne sürüyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.