Sosyal Medya

Güncel

Merkel'den Avrupa'ya: Türkiye'nin yükünü dağıtmalıyız

Merkel 'Türkiye'nin 2 milyondan fazla sığınmacıyı barındırmaktan kaynaklanan yükünü Avrupa ve Türkiye arasında dağıtmalıyız dedi.



Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, sığınmacı krizinin çözümü için Türkiye ile "sıkı" bir ortaklık kurmaya ihtiyaçları olduÄŸunu dile getirerek, "Türkiye'nin 2 milyondan fazla sığınmacıyı barındırmaktan kaynaklanan yükünü Avrupa ve Türkiye arasında dağıtmalıyız" dedi.

Merkel, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel BaÅŸkanı Horst Seehofer ile parlamento grup toplantısı öncesinde basın mensuplarına sığınmacı krizine iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CDU) koalisyon ortağı CSU ile amacının "sığınmacı akımını düzenlemek" ve "sığınmacı olma nedenleriyle mücadele etmek" olduÄŸunu belirten Merkel, ayrıca sığınmacı sayısını azaltmak ve acil yardıma muhtaç insanlara da yardım etmek istediklerini kaydetti.

Sığınmacı krizine iliÅŸkin ulusal bazda yasal düzenlemeler yaptıklarını hatırlatan Merkel, bu konudaki yol haritalarının sığınmacıların ön elemeden geçirileceÄŸi "transit bölgelerin" belirlenmesi, baÅŸvuruları reddedilen sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi ve sığınmacıların ailelerinin de Almanya'ya getirilmesinden oluÅŸtuÄŸunu belirtti.

Sığınmacı krizinin çözümü ve sığınmacıların dağıtılması için Avrupa genelinde bir dayanışmaya ihtiyaçları olduÄŸunu dile getiren Merkel, "Avrupa genelinde sınırlarımızı çok daha iyi korumaya ihtiyacımız var" dedi.

KAYIT MERKEZLERÄ° OLUÅžTURULACAK

Merkel, sığınmacılar için Yunanistan'da oluÅŸturulması gereken "kayıt merkezlerinin" yıl sonuna kadar hazır hale getirilmesi gerektiÄŸini ifade ederek, "Sığınmacılar bu merkezlerde Avrupa'daki ölçülere göre kayıt edilecek, dağıtılacak veya geri gönderilecek" diye konuÅŸtu.

"TÜRKÄ°YE'NÄ°N YÜKÜNÜ DAÄžITMALIYIZ"

"Yasa dışı sığınmacı olmayı engellemek ve sığınmacı olmayı yasallaÅŸtırmak için özellikle Türkiye ile sıkı bir ortaklığa ihtiyacımız var" ifadesini kullanan Merkel, "Türkiye'nin 2 milyondan fazla sığınmacıyı barındırmaktan kaynaklanan yükünü Avrupa ve Türkiye arasında dağıtmalıyız" dedi.

Merkel, ayrıca önümüzdeki günlerde koalisyonun diÄŸer ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel BaÅŸkanı Sigmar Gabriel ve eyalet baÅŸbakanlarıyla sığınmacı krizinde alınacak tedbirleri görüÅŸmek için toplanacaklarını bildirdi.

CSU Genel BaÅŸkanı ve Bavyera Eyaleti BaÅŸbakanı Seehofer ise özellikle acil yardıma muhtaç insanlara yardım edilmesi, sığınmacıların Almanya'ya uyumu konusunda çabaların güçlendirilmesi ve sığınmacı sayısının azaltılması konularında CDU ile aynı görüÅŸü paylaÅŸmaktan dolayı memnun olduÄŸunu söyledi.

Seehofer, özellikle son zamanlarda sığınmacılardan kaynaklanan iç gerilimlerin azaltılmasına çalıştıklarını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.