Sosyal Medya

Güncel

İçişleri Bakanlığı'ndan 'arananlar' için seferberlik

İçişleri Bakanlığı, aranan şüphelilerle ilgili sosyal paylaşım sitelerinde yeni hesaplar açtı. Bakanlığın arananlarla ilgili videosu internet sayfasında, sosyal medya hesaplarında ve video paylaşım sitesinde yayınlandı.



Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, aranan ÅŸüphelilerin yakalanması için kısa film hazırlattı. Arananların fotoÄŸraflarının da yer aldığı film, sosyal paylaşım sitelerine ve video paylaşım sitesi YouTube'a yüklendi.

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, "Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik" kapsamında www.terorarananlar.pol.tr/ adresli internet sayfasını faaliyete sokulmasının ardından sosyal medyada da harekete geçti.

Bakanlık "https://www.facebook.com/arananteroristler" ile "https://twitter.com/terorarananlar" linklerinden ulaşılan iki ayrı hesap açtı. Bu hesaplar ile video paylaşım sitesi YouTube'a da arananların kimlik bilgileri, "Alo Terör Ä°hbar Hattı" ve ihbarcılara verilecek ödüllerin anlatıldığı film yüklendi.

"Teröre hep birlikte dur diyelim" ifadeleriyle baÅŸlayan filmde, arananlarla ilgili ihbarda bulunmak isteyenler için "Alo Terör 140" ihbar hattının devrede olduÄŸu hatırlatıldı. 

Videoda kırmızı, mavi, yeÅŸil, turuncu ve gri kategoride yer alan ÅŸüphelilere iliÅŸkin ihbarların doÄŸru çıkması halinde ihbarcılara 200 bin liradan 4 milyon liraya kadar ödül verileceÄŸi anlatıldı. Filmde, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların önlenmesi ve aydınlatılmasına yardımcı olanlarla, faillerinin yakalanmasını saÄŸlayacakların kimliklerinin, devlet sırrı kapsamında gizli tutulacağı da belirtildi.

Ä°hbarların ÅŸahsen, yazılı, sözlü veya elektronik ortamda, emniyet ve jandarmanın terörle mücadele birimleri ile diÄŸer güvenlik birimlerine, yurtdışında da elçilik ve konsolosluklara yapılabileceÄŸi ifade edildi. 

Arananlarla ilgili ihbarlar yurt genelinde "155 polis", "156 jandarma" ve "140 Alo Terör Ä°hbar" hatlarına da yapılabiliyor.

 

Fethullah Gülen, "arananlar" listesindeki kırmızı kategoride. Burada KCK yöneticilerinden Cemil Bayık, Murat Karayılan gibi isimler de var.
 

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.