Sosyal Medya

Güncel

Ali Ä°smail Korkmaz'a sosyal medyada hakarete hapis

Sosyal medyadan Ali İsmail Korkmaz'a hakaret eden Enes Yavuzyiğit adlı kişi, "hakaret ve suçluyu övme" suçlarından 3 bin 600 TL para ve 6 ay hapse mahkum edildi. Ancak, mahkeme bu cezayı 5 yıl erteledi.



EskiÅŸehir'deki Gezi Parkı gösterileri sırasında dövülerek öldürülen Ali Ä°smail Korkmaz’a hakaret eden Enes YavuzyiÄŸit, "hakaret ve suçluyu övme" suçlarından mahkûm oldu. Hatay 4. Asliye Ceza Mahkemesi, 3 bin 600 TL para ve 6 ay hapse mahkum ettiÄŸi YavuzyiÄŸit'e verdiÄŸi cezayı beÅŸ yıl erteledi. Bu arada, sosyal medyada iÅŸlenen suçların cezalandırılması açısından kritik önem taşıyan bu karar, Korkmaz Ailesi'nin avukatları sayesinde çıktı. Çünkü, avukatlar Twitter ve Facebook üzerinden iÅŸlenen suçlarda ABD kimlik bilgilerini vermemesine karşılık, sanığın fotoÄŸrafını yaÅŸadığı ÅŸehirdeki emniyet müdürlüÄŸüne göndererek, mesajların YavuzyiÄŸit'e ait olduÄŸunu ispatladı.  

Hatay 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruÅŸmaya Korkmaz’ın aÄŸabeyi Gürkan Korkmaz ile avukatları Ayhan ErdoÄŸan ve  Vakur Kulat katıldı. Sanığın hesapların kendisine ait olduÄŸunu kabul ettiÄŸini belirten avukatlar, ABD’nin sosyal medya hesaplarının sahiplerini vermediÄŸini hatırlatarak, mahkemenin Twitter ve Facebook hesapları ile ilgili araÅŸtırma yapma kararından dönmesini istedi. Mahkeme de, Adalet Bakanlığı’nın ABD’de hakaretin suç olmadığı yönünde internet sitesindeki bilgilendirmesine vurgu yaparak bu talebi kabul etti.

Sanığın cezalandırılmasını isteyen Gürkan Korkmaz, “Kimsenin durduk yere ceza almasını istemeyiz. Ama sanığın eylemi suç boyutunu da aÅŸmış, toplumsal yaÅŸamımız açısından birlikte yaÅŸamamıza sirayet eder boyuta ulaÅŸmıştır. Sosyal medyanın bu tür toplumsal barışı zedeleyici eylemlere alet edilmesini önlemek için cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi. Korkmaz ayrıca sanığın sosyal medya hesaplarının kendisine ait olduÄŸunu ancak, iÅŸyerinde bu hesapları açık bıraktığı için baÅŸkasının suça konu mesajları atmış olabileceÄŸi yönündeki savunmasının inandırıcı olmadığını söyledi.

Ä°YÄ° HAL YOK, ERTELEME VAR

Mahkeme hakimi M. Zeki Temel, sanığa “kiÅŸinin hatırasına hakaret” suçundan 3 bin 600 TL para, “suçu ve suçluyu övme” suçundan ise 6 ay hapis cezası verildiÄŸini açıkladı. Temel, sanığa “iyi hal indirimi” yapmazken, cezaları, 5 yıllığına hükmün açıklanmasının geri bırakılması kapsamında erteledi.  

HAKARET VE TEHDÄ°T

 Sanık YavuzyiÄŸit sosyal medya hesaplarına ÅŸunları yazmıştı:

“Ali ismail korkmaz adamı böyle s… gebertirler. cehennemde yan o.. c…. bu vatana devlet malına maddi manevi nokta kadar zarar verenin canını almak polisin kutsal görevidir. geziciler ölmeli. P.. ismail gibi. geziciler ve geziyi destekleyenler. siz eziksiniz. kiÅŸiliÄŸi karakteri bozuk insanlarsınız. Adamlıktan nasibini almamış g… p…siniz. vatan hainleri kesinlikle ali ismail korkmaz p… gibi dövülerek öldürülmeli.”

Kaynak: Radikal

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.