Sosyal Medya

Güncel

BebeÄŸini boÄŸan anneye ceza yok

Sarıyer’de 8 aylık kızını, hastane odasının tuvaletinde boğarak ölümüne neden olmaktan yargılanan anne Ö.A.’nın yargılandığı davada karar açıklandı.



Sarıyer'de 7 ay önce 'yüksekten düÅŸtü' diyerek hastaneye götürülen 8 aylık kızını, hastane odasının tuvaletinde boÄŸarak ölümüne neden olmaktan yargılanan anne Ö.A. hakkındaki dava karara baÄŸlandı. Ä°stanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruÅŸmaya Bakırköy Ruh ve Sinir Hasatlıkları Hastanesinde tedavi devam eden anne Ö.A ile avukatı Kazım YiÄŸit Akalın hazır bulundu.

“OLAY ANINDA BÄ°LÄ°NÇLÄ° DEĞİLDÄ°M”

DuruÅŸmada son savunmasını yapan anne Ö.A. karar açıklandığında gözyaÅŸlarını tutamadı. Olay anından bilinçli olmadığını ifade eden anne Ö.A., “ÇocuÄŸum tedavi görüyordu ve ben onun bu sırada acı çektiÄŸini düÅŸünüyordum. Olay anından bilinçli deÄŸildim, olayı hatırlamıyorum. ElektroÅŸok tedavisi görüyordum. Olay anını hatırlamıyorum” dedi.

Sanık Ö.A.'nın avukatı Kazım YiÄŸit Akalın ise müvekkilinin Adli Tıp Kurumu raporları ile olay anında akli dengesinin yerinde olmadığını belirtti. Müvekkilinin 4 raporu olduÄŸunu ifade eden avukat Akalın, müvekkilinin yüksek güvenlikli bir hastanede tedavi edilmesini talep etti.

SAVCI: “CEZA VERÄ°LMESÄ°N”

DuruÅŸmada mütalaasını açıklayan Savcı Taner Tabel, Adli Tıp raporlarına göre göre sanığın ceza sorumluluÄŸunun bulunmadığının ifade etti. Savcı Tabel, Adli Tıp Raporları doÄŸrultusunda anne Ö.A.'ya ceza verilmeyerek tedavi gördüÄŸü hastanede güvenlik tedbirleri uygulanmasını istedi.

Mütalaaya katıldıklarını belirten Avukat Akalın, müvekkilinin halen Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavisinin sürdüÄŸünü ve kararla birlikte tedavisinin devam etmesi talebinde bulundu.

SUÇU SABÄ°T, ANCAK CEZA SORUMLULUÄžU YOK

Kararını açıklayan mahkeme kararında, sanık Ö.A.'nın beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak çocuÄŸunu öldürdüÄŸüme suçunun sabit görüldüÄŸünü belirtti. Adli Tıp Kurumu raporları doÄŸrultusunda, sanığın olay sırasında ceza sorumluluÄŸunu ortadan kaldıracak derecede psikotik özellikli major depresif bozukluk akıl hastalığının bulunduÄŸunun tespit edildiÄŸini ifade eden Mahkeme heyeti, sanığın suça karşı ceza sorumluluÄŸunun olmadığının anlaşıldığından ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

YÜKSEK GÜVENLÄ°KLÄ° SAÄžLIK KURUMUNDA TEDAVÄ° ALTINA ALINACAK

Mahkeme ayrıca TCK'nin 57/1. Maddesi uyarınca sanık hakkında tedavi ve koruma amaçlı güvenlik tedbiri uygulanmasına, yüksek güvenlikli saÄŸlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınmasına karar verdi. Söz konusu saÄŸlık kurumunca düzenlenen raporda, sanığın toplum açısından tehlikeliliÄŸinin kalktığının ya da önemli ölçüde azaldığının belirtilmesi üzerine mahkemenin kararıyla serbest bırakılabileceÄŸi de karar da yer aldı.

Anne Ö.A karar açıklandığı sırada gözyaÅŸlarına hakim olamadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.