Sosyal Medya

Coğrafyamız

Taş atan Filistinlilere 3 yıl hapis kararı çıktı

İsrail'de, taş atan Filistinlilere en az 3 yıl hapis cezası verilmesini öngören tasarı 17'ye karşı 57 oyla kabul etti



Ä°srail meclisi Knesset'in, taÅŸ atma cezasının ağırlaÅŸtırılmasına iliÅŸkin kanun tasarısının ikinci ve üçüncü okumasını da onayladığı açıklandı.

Ä°srail devlet radyosundan yapılan açıklamada, Knesset'in, kanun tasarısının yürürlüÄŸe girmesi için gerekli üç okumadan ikinci ve üçüncüsüne de onay verdiÄŸi, söz konusu tasarının, taÅŸ atmaya en az 3 yıl hapis cezası verilmesini öngördüÄŸü belirtildi.

Tasarının 51 kabul, 17 ret oyuyla 120 üyeli meclisten geçtiÄŸi ifade edildi. Ä°srail yasalarına göre, kanun tasarılarını onaylamak için oturuma katılanlardan çoÄŸunluÄŸun onay vermesi yeterli oluyor.

Ahrar Esirler ve Ä°nsan Hakları AraÅŸtırma Merkezi Müdürü Fuad el-HafeÅŸ ise taÅŸ atmaya en az 7 ay hapis cezası verilmesini gerektiren eski askeri kanunun deÄŸiÅŸtirilmesi için böyle bir adım atıldığını ifade etti.

HafeÅŸ, söz konusu tasarının, Yahudi yerleÅŸimcilerin güvenliÄŸini saÄŸlamayacağını, emniyetleri için Filistin topraklarını terketmeleri gerektiÄŸini kaydetti.

Knesset'teki Ortak Arap Listesi üyesi Cemal Zehalika da "Yangın benzinle söndürülmez. Mevcut mevzuat, ateÅŸe benzin dökmektir" dedi.

Yahudi yerleÅŸimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile Ä°srail askerleri arasında bir süredir gerilim ve çatışmalar yaÅŸanıyor. Ä°srailli sivil ve askerlerin ekim başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında 70'ten fazla kiÅŸi hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.