Sosyal Medya

Güncel

'Batı Şeria'daki şiddetin sorumlusu İsrail'in politikalarıdır'

İsrail Askeri İstihbarat Direktörü Tümgeneral Halevi, 'Batı Şeria'daki şiddetin sorumlusu İsrail'in politikalarıdır' dedi.



Ä°srail Askeri Ä°stihbarat Direktörü Tümgeneral Herzi Halevi, Kudüs ve Batı Åžeria'da son dönemde artan ÅŸiddet olaylarının sorumlusunun Ä°srail politikaları olduÄŸunu itiraf ederek, bu politikaların yol açtığı öfke ve umutsuzluÄŸun Filistinli gençleri ÅŸiddete ittiÄŸini söyledi.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Halevi, birçok Filistinli gencin barış görüÅŸmelerinin sonuçsuz kalmasından yıldığını ve 'kaybedecek bir ÅŸeyleri olmadığını düÅŸünerek' bu saldırıları yaptıklarını söyledi.

Habere göre, Halevi ayrıca sosyal medyada Filistinlilerin eylemleriyle ilgili paylaşılan video ve fotoÄŸrafların da gençleri 'Ä°sraillilere saldırmaya' teÅŸvik ettiÄŸini söyledi.

Son haftalarda Kudüs ve Batı Åžeria'da çıkan çatışmalarda 60'tan fazla Filistinli ve 10'u aÅŸkın Ä°srailli hayatını kaybetti. Ä°srail ordusunun öldürdüÄŸü Filistinlilerin sayısında büyük artış görülürken, sosyal medyada paylaşılan çok sayıda videoda da Ä°srail askerlerinin yaralı Filistinlileri sokak ortasında infaz ettiÄŸi görülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.