Sosyal Medya

Dünya

Düşen Rus uçağında 'sorular' artıyor...

İngiltere basını Mısır üzerinde düşen Rus yolcu uçağının bombalı saldırıya uğramış olabileceği ihtimali üzerinde dururken, şirket yetkililerinden de ilginç bir açıklama geldi; 'Uçak teknik arıza sonucu düşmedi'



Ä°ngiltere basını 224 yolcusuyla birlikte düÅŸen Rus yolcu uçağıyla ilgili bomba ihtimalini masaya yatırdı.  The Sun silah uzmanlarına dayandırdığı iddiasında uçağın Sina çölüne düÅŸmeden önce 9448 metre yükseklikte parçalanmasına bombanın neden olabileceÄŸine dikkat çekti.

Ä°ngiltere'nin yüksek tirajlı üç gazetesi The Sun, Daily Mirror ve Metro bugünkü manÅŸetlerini düÅŸen Rus yolcu  uçağının, havada  havaya  uçurulmuÅŸ  olabileceÄŸi ihtimaline ayırdılar. 

Daily Mail de birinci sayfa haberinde tatil jetinin havada paramparça olduÄŸunu bildirdi. Mısır üzerinde uçarken Rus yolcu uçağını IŞİD'in füze veya bomba ile düÅŸürdüÄŸü iddiaları üzerine, üç büyük havayolu Luthansa, Air France ve KLM  etkilenen bölge üzerinde uçmayacaklarını söylediler. Ä°ngiliz Havayolları'nın da güvenlik sorunu nedeniyle  Mısır seferlerini gözden geçirdiÄŸi öÄŸrenildi.  Binlerce Ä°ngiliz turistin,  her hafta tatil kenti Sham- El Åžeyh'e uçtukları kaydedildi.

The Sun bugünkü haberinde, uzmanların Rus uçağının esas parçalanma nedeni olarak uçaÄŸa yerleÅŸtirilen IŞİD bombasından korktuklarına dikkat çekti. Oysa IŞİD Rusya'nın bombalı saldırılarının intikamı olarak  uçağı düÅŸürdüÄŸünü iddia ettiÄŸinde Rusya'dan yapılan açıklamalarla bu ihtimale itibar edilmemiÅŸti. Yerden atılan füzenin uçaÄŸa ulaÅŸamayacağı haberleri yayıldı.

Uzmanların IŞİD bombasının 224 kiÅŸinin ölümüne yol açmış olabileceÄŸi görüÅŸünde olduÄŸunu yazan The Sun, kaptan pilotun SOS çağırısı yapamadan  9448 metre  yükseklikteyken uçağın aniden ikiye bölünmesinin terörist  bombası ihtimalini kuvvetlendirdiÄŸine iÅŸaret ettiÄŸini yazdı.

“Uçağı bomba mı ikiye ayırdı?" baÅŸlıklı iki sayfalık haberinde The Sun, uçaÄŸa konan bomba, teknik hata ve yerden atılan füze ihtimallerini gözden geçirdi. Silah uzmanlarının  Sina çölüne düÅŸmeden önce 9448 metre yükseklikte uçağın parçalanmasından terörist bombasının sorumlu olduÄŸunu gösterdiÄŸine inandıklarına dikkat çekildi. 

Royal United Services Instıtute'de görevli savunma uzmanı Prof. Michael Clarke, “Ä°lk raporlar felaket bir hataya iÅŸaret  ama mekanik bir hata deÄŸil. Belki uçakta bir patlamaö diyerek bomba ihtimaline deÄŸindi. Düne kadar IŞİD'in iddiasını reddeden Mısırlı soruÅŸturmacıların da kaptan pilot SOS verecek vakti bulamadığı için IŞİD bombası ihtimalini artık göz ardı edemediÄŸi ifade ediliyor. Daily Mirror gazetesi de kapak haberinde Rus yolcu uçağının  havada ikiye bölündüÄŸünü baÅŸlık yaptı.

ŞİRKET TEKNİK ARIZAYI KABUL ETMİYOR

Moskova’da düzenledikleri basın toplantısında Metrojet yetkilileri uçağın düÅŸmesinin tek makul sebebinin dış bir etken olduÄŸunu açıkladılar.

Rus havacılık yetkilileri yaptıkları açıklamada “Teknik bir hata ya da pilotaj hatasından dolayı uçağın havada parçalanıp geniÅŸ bir alana yayılması mümkün deÄŸil” ifadelerini kullanıldı.

"HAVADA PARÇALANDI"

Rusya Havacılık Dairesi BaÅŸkanı Alexander Neradko, uçağın havada parçalandığını söyledi. Rusya Devletler Arası Havacılık Komisyonu BaÅŸkanı Viktor Soroçenko da enkaz alanında incelemede bulundu. Soroçenko, "ilk izlenimlerine göre kaza nedenleri arasında birçok seçeneÄŸin sözkonusu olduÄŸunu" söyledi.

RUSYA IŞİD İDDİALARINI YALANLIYOR

Kazanın yaÅŸandığı cumartesi günü akÅŸam saatlerinde IŞİD’in Mısır kolu Sina vilayeti tarafından sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamada uçağın kendileri tarafından düÅŸürüldüÄŸü iddia edilmiÅŸti. Ancak bu iddia hem Mısır hem de Rusya tarafından açık bir dille yalanlanmıştı.

Rusya UlaÅŸtırma Bakanı Maksim Sokolov da, uçağı IŞİD'in füzeyle vurma ihtimalinin sıfıra eÅŸit olduÄŸunu açıkladı. IŞİD’in uçağı vurduÄŸunu iddia etmesi üzerine açıklama yapan Sokolov, “Mısır havacılık yetkilileriyle yürüttüÄŸümüz temaslardan elde ettiÄŸimiz veriler, uçağın vurularak düÅŸürülmüÅŸ olabileceÄŸi ihtimalini göz önünde bulundurmuyor. Teröristlerin uçaksavar füze atarak uçağı vurma ihtimali sıfıra eÅŸit” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.