Sosyal Medya

Güncel

İsveç'li bakanlar Kürt bölgesine destek için Erbil'de

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ve Savunma Bakanı Peter Hultqvist, Irak temasları kapsamında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Wallström, Erbil'e geliş amaçlarının Kürt bölgesine desteklerini açıklamak olduğunu vurguladı.



IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Wallström ve Hultqvist ile Barzani arasındaki görüÅŸmede, OrtadoÄŸu ve Irak'taki geliÅŸmelerle terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülen mücadele ele alındı.

 

Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen DışiÅŸleri Bakanı Wallström, PeÅŸmerge güçlerinin IŞİD'e karşı verdiÄŸi mücadeleyi överek, "PeÅŸmerge güçleri, teröristlere karşı elde ettiÄŸi büyük zaferlerle hem Kürdistan'ı hem de tüm dünyayı savunuyor. DoÄŸrusu, bu ziyareti çok daha erken yapmamız ve geliÅŸmeleri daha yakından takip etmemiz gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

 

'PEŞMERGELERİ EĞİTMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

 

Erbil'e geliÅŸ amaçlarının Kürt bölgesine desteklerini açıklamak olduÄŸunu vurgulayan Wallström, ÅŸunları kaydetti: "Kürdistan'da kendimizi dostlarımızın arasında hissediyoruz. Kürdistan bölgesine ve PeÅŸmerge güçlerine her yönden yardım etmeye ve destek vermeye hazırız. Askeri uzmanlarımız PeÅŸmergeleri eÄŸitmeye devam edecek."

 

Barzani de ziyaretin kendileri için önemli olduÄŸuna dikkati çekerek, IKBY'nin Ä°sveç hükümeti ve halkıyla özel iliÅŸkiye sahip olduÄŸunu dile getirdi.

 

Ä°sveç'e yardımlarından dolayı teÅŸekkür eden Barzani, "Ä°sveç hükümeti ve halkı, en zor ve sıkıntılı günlerde yanımızda durdu. Ayrıca, Ä°sveç'e göç eden vatandaÅŸlarımıza da kucak açarak onları en iyi ÅŸekilde karşıladı. Kürdistan hükümeti olarak Ä°sveç ile her alanda iliÅŸkilerimizi geliÅŸtirmek ve güçlendirmek istiyoruz" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.