Sosyal Medya

Güncel

İslam dünyası AK Parti'nin zaferini kutladı

AK Parti'nin seçim zaferi İslam ülkelerinde de büyük bir coşkuyla karşılandı...



1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin tek parti olarak sandıktan çıkması Türkiye'yle birlikte tüm Ä°slam ülkelerinde büyük bir coÅŸkuyla kutlandı. Mescid-i Aksa kandillerle süslenirken Arap ülkelerinde de sabaha kadar coÅŸkuyla kutlamalar devam etti.

Yeni Åžafak Gazetesi'nin haberine göre; AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinden zaferle çıkması Türkiye'yle birlikte dünyanın dört bir köÅŸesinde coÅŸkuyla kutlandı. Özellikle Balkan ülkeleri coÅŸkuya ortak oldu. Bosna Hersek, Sırbistan ve Arnavutluk'ta vatandaÅŸlar sokaklara döküldü. Bosna Hersek'in baÅŸkenti Saraybosna'daki Vijecnica Kütüphanesi önünde toplanan Türk vatandaÅŸları ve BoÅŸnaklar, AK Parti'nin seçim zaferini birlikte kutladı.

BOÅžNAKLAR DA KATILDI

Sonuçların açıklanmasının ardından araçlarıyla konvoy oluÅŸturan grup, “AK Parti ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu” ile ilgili sloganlar atıp tekbir getirdi. Kutlamalara katılan BoÅŸnaklardan Vildan Topcic, AK Parti'nin zaferi için arkadaÅŸlarıyla bir araya geldiÄŸini belirterek, seçimin sonuçlarından memnun olduÄŸunu aktardı. Türk arkadaÅŸlarının mutluluÄŸunu paylaÅŸtığını söyleyen Topcic, “Türkiye birçok kez Bosna Hersek'in dostu olduÄŸunu gösterdi” dedi.

DESTEK SLOGANLARI ATILDI

Türkiye'deki seçimler Balkan ülkeleri genelinde olduÄŸu gibi Kosova'da da yakından takip edildi. Sandıkların açılmasıyla, seçim sonuçlarını an be an takip eden Kosovalılar, sandıkların tamamının açılmasıyla birlikte, AK Parti'ye destek vermek için sokaklara döküldü. Tarihi ÅŸadırvan meydanında toplanan vatandaÅŸlar, tek basına iktidar olan AK Parti'ye destek sloganları attı.

SOÄžUÄžA RAÄžMEN GÄ°TMEDÄ°LER

SoÄŸuk havaya aldırış etmeyen Kosovalı vatandaÅŸların ellerinde, Türkiye ve Kosova bayraklarının yanı sıra, AK Parti bayrakları da dalgandı. Åžadırvanda yapılan gösterilerin ardından, vatandaÅŸlar TaÅŸ Köprü'den baÅŸlayarak, Prizren sokaklarında destek yürüyüÅŸü gerçekleÅŸtirdi. Ayrıca arabalarına Türkiye ve Kosova bayraklarını asan Prizrenliler ÅŸehir turu attı. Arnavutluk'un baÅŸkenti Tiran'da da kutlama düzenlendi. Tiran'da yaÅŸayan Türk vatandaÅŸları, baÅŸkent sokaklarında seçim zaferini kutladı.

SABIRSIZLIKLA BEKLÄ°YORDUK

Lübnan'ın kuzeydeki Akkar bölgesinde yer alan Türk köyü KavaÅŸra'da da kutlama yapıldı. Köy meydanında, ellerinde Türk bayraklarıyla davul zurna eÅŸliÄŸinde kutlama yapan kalabalığa seslenen KavaÅŸra Belediye BaÅŸkanı Mustafa Khodor, “Bu mutluluÄŸu sabırsızlıkla beklediklerini” söyledi. Seçim sonucunun önemine iÅŸaret eden Khodor, ÅŸunları kaydetti: “Bu sadece Türkiye için deÄŸil bütün Müslüman ümmetin ve mazlumların kazancıdır. Her attığınız adımda inÅŸallah hayırlar görürsünüz, Allah sizin yolunuzu hep açık bıraksın, Allah size büyük bir zafer kazandırdı. Türkmenler diyorlar ki ErdoÄŸan'dan baÅŸka lider olmaz, olmayacak ve istemeyeceÄŸiz.”

GAZZELÄ° ÇOCUKLARIN SEVÄ°NCÄ°

Gazzeli yetim çocuklar, AK Parti'nin Türkiye'de elde ettiÄŸi zaferi kutladılar. YaÅŸları 5 ve 6 olan 100 yetim Gazzeli anasınıfı öÄŸrencisi öÄŸrencisi minikler, 'YaÅŸasın Türkiye, binlerce tebrik Türkiye'ye. Zaferin, baÅŸarın mübarek olsun Türkiye" ÅŸeklinde hepbir ağızdan Türkçe ve Ä°ngilizce slogan attılar.

YAÄžMUR ENGEL OLMADI

Avustralya'da seçim zaferinin kutlandığı yer Melbourne oldu. Melbourne'de bir araya gelen vatandaÅŸlar, Türklerin yoÄŸun olarak yaÅŸadığı semtlerde araçlarıyla tur attı. YaÄŸmurlu ve soÄŸuk havaya raÄŸmen çok sayıda araç konvoya katıldı.

MÜLTECÄ°LERDEN ÅžARKILI KUTLAMA

Türkiye'de yaÅŸayan Suriyeliler de sevince ortak oldu. Åžanlırfa'daki Akçakale Belediyesine ait Ä°lk Adım YaÅŸam Merkezi'nde yaÅŸayan Suriyeliler kutlama için etkinlik düzenledi. EtkinliÄŸe katılan Suriyeli sanatçılar, ÅŸarkılarında özellikle CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a olan sevgilerini dile getirdi.

MESCÄ°D-Ä° AKSA'DA KANDÄ°LLER YAKILDI

Seçim sonuçları belli olduktan sonra AK Parti'nin rekor oy alarak tek başına iktidar olmayı garantilemesi Ä°srail zulmü altında yaÅŸayan Filistinliler tarafından büyük bir coÅŸkuyla karşılandı. Gece boyunca Mescid-i Aksa'nın kandillerini yakan Filistinliler Türk bayraklarıyla sevinç gösterileri yaptı. Duygularını paylaÅŸan Filistinliler, “Acımızı paylaÅŸan hafifleten ve tüm mazlumların yanında olanların baÅŸarısını izliyoruz. Hamdolsun Ya Rabb” ÅŸeklinde mesajlar yayınladı.

MÜSLÜMANLAR TÄ°MES'TA BULUÅžTU

ABD'de yaÅŸayan Türklerin kutlama adresi Times Meydanı'ydı. Seçim sonuçlarını canlı yayından takip etmek isteyen çok sayıda Türk, New Jersey'deki AK Parti seçim irtibat bürosuna geldi. Seçimi burada kurulan ekranlardan izleyen Türkler, daha sonra Paterson sokaklarında sevinç gösterisi yaptı. Kutlamalar, Türk grubun konvoyla geldiÄŸi New York'ta da sürdü. Times Meydanı'nda toplanan Türklere; Mısır ve Filistinliler baÅŸta olmak üzere çok sayıda Arap asıllı Amerikalıdan destek geldi.

KURBAN KESÄ°LDÄ°

Kanada'da yaÅŸayan Türkler sandıkların açılmasıyla kutlamalara baÅŸladı. Anadolu Ä°slam Merkezi yetkilileri, iki koyun keserek yemek hazırladı. Toronto yakınlarındaki merkezde verilen yemekte bir araya gelen Türkler, burada oluÅŸturdukları araç konvoyu ile ÅŸehir turuna çıktı.Yüzden fazla araçla baÅŸlayan konvoy akÅŸam saatlerine kadar ÅŸehirde tur attı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.