Sosyal Medya

Güncel

Mültecilere Almanya'da ırkçı saldırı

Almanya'nın birçok şehrinde ellerinde baseball sopalı ırkçılar, mültecilere saldırdılar. Suriye asıllı mültecilerin yaralandığı bildirildi. Ayrıca yine bir mülteci evi kundaklandı.



Almanya'da haftasonu ırkçılar tarafından yapılan sopalı saldırılarda birçok Suriyeli mülteci yaralandı. DoÄŸudaki ÅŸehirlerden Magdeburg ve Wismar'da büyük gruplar halindeki ırkçılar baseball sopalarıyla saldırdılar.

Sachsen-Anhalt Eyaleti baÅŸkenti Magdeburg'ta 30 kadar neonazi tarafından yapılan sopalı saldırının Pazar sabahı sivil polisler tarafından izlendiÄŸi, saldırganların siyah giyimli oldukları bildirildi. Saldırganlardan yalnızca 24 yaşındaki bir kiÅŸi gözaltına alındı. Polisin verdiÄŸi bilgiye göre bu kiÅŸi, hakkında yeterince delil bulunmadığı gerekçesiyle tekrar serbest bırakıldı.

Polis memurlarının müdahalesi sonucu kaçan saldırganlar polisleri de tehdit etti, polisler biber gazı kullanarak kendilerini savundular. Saldırıya uÄŸrayarak yaralanan Suriyeli mültecileriden 26 ve 35 yaşındaki 2 kiÅŸi vücutlarındaki eziklikler ve yüzlerindeki yaralardan dolayı hastahaneye götürülerek acil serviste tedavi edildi.

Mecklenburg-Vorpommern Eyaletine baÄŸlı Wismar ÅŸehrinde, mültecilerin geçici kaldığı spor salonunda yapılan ırkçı saldırılarda da yaralanan 2 Suriyeli, saldırganların maskeli olduklarını ve ellerinde baseball sopaları bulunduÄŸunu bildirdi. Saldırıdan sonra kaçan kimliÄŸi belirsiz 20 neonazi hakkında 'Devlet Koruma Dairesi' tarafından inceleme baÅŸlatıldı.

AÅŸağı Saksonya Eyaletindeki bir mülteci yurdunu kundaklayan 43 yaşındaki Alman, polis tarafından tutuklandı. Hannover yakınlarındaki Sehnde ÅŸehrinde, mültecilerin kaldığı evin giriÅŸinde Pazar gecesi giriÅŸ kısmında yangın çıktı. Yakalanan kiÅŸinin evinde yapılan aramada, üç nüfuslu bir ailenin kaldığı evin bu kiÅŸi tarafından yakıldığına dair deliller bulundu.


ALMAN Ä°STÄ°HBARATINDAN Ä°Ç GÜVENLÄ°K UYARISI

Alman iç istihbaratından sorumlu Federal Anayasayı Koruma TeÅŸkilatı BaÅŸkanı Hans-Georg Maassen, birinci televizyon kanalı ARD'ye verdiÄŸi demeçte, mültecilere karşı yapılan saldırıların 'demokrasi kültürü'ne yapıldığını, mülteci yurtlarının kundaklanmasının ülkenin iç güvenliÄŸini tehlikeye soktuÄŸunu söyledi.

DoÄŸuda sopalarla mültecilere yapılan saldırılara deÄŸinen Maassen, bu saldırıların ferdi ya da küçük gruplar tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸini, halkı kışkırtmaların ise ırkçı parti NPD ve aşırı saÄŸcılar tarafından yapıldığını belirtti. Yabancı düÅŸmanı söylemlerin bazılarını 'Bu sözleri ÅŸimdi eyleme dönüÅŸtürmeliyiz.' dedirttiÄŸini ifade etti.

Suriye'den gelen mülteciler arasında IŞİD mensuplarının da sızmış olabileceÄŸi yönündeki ifadelerin yersiz olduÄŸunu belirten Maassen, bu riskin çok düÅŸük olduÄŸunu, ancak mülteciler arasında savaÅŸ tecrübesi olan kiÅŸilerin bulunabileceÄŸini kaydetti. Bunun da Selefi Müslümanlar tarafından suistimal edilebileceÄŸini bildirdi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.