Sosyal Medya

Güncel

İslami referanslı hareketlerden tebrik

Türkiye'de 1 Kasım Genel Seçimi'nin sonuçları Ortadoğu'da da yankı buldu. Müslüman Kardeşler ve Hamas gibi İslami referanslı hareketler, seçimden birinci parti olarak çıkan AK Parti'yi tebrik etti.



Mısır’da 2013 yılında askeri bir darbeyle yönetimden uzaklaÅŸtırılan Müslüman KardeÅŸler Hareketi (Ä°hvan), AK Parti'nin zaferini kutladı. Ä°hvan’ın yayınladığı açıklamada, "Türkiye halkı, deÄŸiÅŸim için seçtiÄŸi demokrasiyi yola koymakta baÅŸarılı oldu. Seçim sonuçları, Mısır ve Suriye’deki darbecilere halkın iradesini bastırmaktan yana olanlara en kararlı yanıt oldu" ifadeleri yer aldı.

Filistin’deki Ä°slami referanslı hareketlerden, parlamento seçimlerinde kaydettiÄŸi zaferden dolayı AK Parti’ye tebrik mesajları yaÄŸdı. Ä°slami DireniÅŸ Hareketi Hamas Siyasi Büro Åžefi Halid MeÅŸal, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nu arayarak tebrik etti.

Hamas Siyasi Büro BaÅŸkan Yardımcısı Ä°smail Heniye de CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı telefonla aradı. Heniye, "AK Parti'nin zaferi, Türkiye’nin ve ErdoÄŸan’ın hep yanında durduÄŸu Filistin, Kudüs ve Gazze’de yankılandı" ifadelerini kullandı.

Filistinli direniÅŸ hareketlerinden Ä°slami Cihad Hareketi Yetkilisi Muhammed Hindi de, "Seçim sonuçları, Türkiye’yi istikrarsızlığa sürüklemek isteyenleri hayal kırıklığına uÄŸrattı" deÄŸerlendirmesinde bulundu.  

Ä°srail’deki Ä°slamî Hareket Lideri Raid Salah ise, 'tarihî' olarak nitelendirdiÄŸi sonuçların, Mescid-i Aksa’nın ve mazlumların korunmasında katkısı olacağını söyledi. Salah, "Bu zafer, ümmeti sevindirdi. Mescid-i Aksa baÅŸta olmak üzere bölgenin sorunlarıyla ilgilenen güçlü bir Türkiye için önemli bir etken oldu. Kudüs Ä°stanbul’u, Ankara’yı seviyor. Filistinliler, Türkiyelileri seviyor. Bugün mazlumlar bu ülkenin istikrarına seviniyor" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.